Skarp kritik mot finska lejonen: ”Lämna ensam”

Sverige gick fram till 3–0 och höll sedan undan.

Sverige dominerade mot Finland.

Nu får Lejonen hård kritik i finsk press.

”Försvarsspelet är oacceptabelt”, skriver Ilta-Sanomat.

Tre Kronor hade stundtals lekstuga mot Finland i lördagen returmöte. Andreas Thuresson spräckte nollan i mitten av den första perioden och ett par minuter senare dubblade Patrick Zackrisson ledningen till 2-0. Tidigt in i den andra perioden ökade samma Zackrisson på till 3-0 och Finland hade problem att ens ta sig ur egen zon.

– Jag tycker vi spelar väldigt bra, sa Linus Klasen i TV4.

”Helt ensam”

I Finland var tongångarna inte lika muntra.

Ilta-Sanomat sågade laget efter noter.

”Lejonens försvarsspel har varit rakt igenom oacceptabelt svagt. Den enda som har hållit ihop försvaret är Juha Metsola som flera gånger lämnats helt ensam mot de svenska spelarna”, skrev tidningen.

Leder turneringen

Finland reste sig och reducerade både en och två gånger men när Tim Heed tryckte in 4-2 i power play var matchen avgjord. Sverige tog därmed full pott i dubbelmötet och leder Euro Hockey Tour med 17 inspelade poäng på åtta matcher.

– Jag tycker vi är det bättre laget. Vi har lägen att göra både 4-0 och 5-0, men helt plötsligt står det 3-2. Där tappar vi fokus. Men vi klarar ändå av det skapligt. Andra perioden är väldigt bra, där är det stor dominans från vår sida, säger förbundskapten Pär Mårts i TV4.