Mot Vita Hästen tog tabelltvåan sin sjätte raka trepoängare på hemmaplan – och hänger på Västervik i toppen.

I fjol ryckte Tingsryd och AIK ifrån i toppen. Nu är det Västervik och Timrå som är överlägsna.

I vinnande lag fungerar det mesta, även ändringar i laget. Till mötet med Vita Hästen kastade Timråtränaren Roger Forsberg om i formationerna. Johan Persson skickades från förstakedjan till den tredje, och ersattes av Ludvig Nilsson.

Resultatet? Båda gjorde mål.

Vände och vann

Timrå hamnade i underläge men vände 0–1 till 3–1. Persson kvitterade efter 12.19 i andra perioden och Nilsson satte 2–1 i powerplay 54 sekunder före den andra pausvilan. Andreas Stene säkrade segern med 3–1-målet i tom kasse.

Västervik toppar tabellen tre poäng före Timrå, som har fem ned till närmast jagande Bik Karlskoga och Tingsryd.

Mora slog Södertälje med 3–1 tack vare Pierre Engvalls och Ludvig Elvenes mål i tredje perioden.

Almtuna vände 0–1 till 2–1 mot Björklöven. Ludwig Blomstrand satte segermålet lite mer än två minuter före slutsignalen.