Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-10-20

Fyra transatlant- mål mot Almtuna

Västerås – Almtuna 4-1

Efter tre raka hemmaförluster var det dags för ett trendbrott för Västerås, och det kom tack vare lagets transatlanter.

Jason Walters och Evan McGrath låg bakom samtliga fyra mål i 4-1-segern mot rivalen Almtuna.

McGrath tryckte in 1-0 och Walters 2-0 redan i den första perioden. Gästernas lagkapten Joachim Gellerstedt reducerade i början av den andra perioden.

Almtuna lyckades inte få till någon slutforcering att tala om i den sista perioden och Daniel Sperrle i hemmamålet kunde hålla tätt och svarade för 26 räddningar på 27 skott.

I matchens sista minut avgjorde transatlanterna matchen definitivt, när McGrath först satte 3-1 efter 19:29 och Walters sedan 4-1 efter 19:41.

Sundsvall – Oskarshamn 2-3 (straffar)

Mattias Guter är stekhet.

Den snabbe Oskarshamnsforwarden hade innan matchen mot Sundsvall gjort poäng i åtta raka matcher (och var tvåmålsskytt mot Almtuna senast) och nu steg han också fram som stor matchvinnare efter att ha slagit in den avgörande straffen för smålänningarna.

Laget fick därmed revansch efter strafförlusten mot Almtuna senast.

Oskarshamn ledde med både 1-0 och 2-1 under spelets gång, men en bit in i den sista perioden kvitterade Sundsvall till 2-2 genom Gustaf Thorell och det målet tog matchen till en mållös övertid och sedermera straffar.

Vinsten för Oskarshamn innebär att laget nu har tagit poäng i sju raka matcher.

För Sundsvall, där Gustaf Lindvall gjorde comeback i målburen efter en nyckelbensskada, var matchen ett stort fall framåt jämfört med 0-7-förlusten mot Borås senast.

Bofors – Tingsryd 4-2

Idag gjorde Bofors klart med ett nyförvärv i form av finske centern Eetu Qvist som gjort sig ett namn i Sverige genom spel i Oskarshamn och Björklöven.

Men Qvist saknades inte mot Tingsryd när Bofors spelade in tredje raka hemmavinsten efter en säker 4-2-seger.

Fredrik Höggren följde upp säsongens två första mål mot Mora senast med att trycka in två nya mål, dels 2-0-pucken i början av den andra perioden, dels det 4-1-målet i spel fem mot tre i slutet av den andra perioden.

Även Johan Nilsson och Linus Persson hittade rätt för Bofors som nu skapade ett ordentligt andningshål ner till botten.

Avståndet ner till Tingsryd, som kom till spel utan Linköpingsinlånade målvakten Axel Brage och kanadensiska backförvärvet Harlan Pratt, är nu sex poäng. Tingsryd åkte på sin sjunde raka förlust.