Jätteskräll när Sundsvall bortabesegrade Rögle

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-10-07

Unge målvakten Tim Sandberg agerade vägg när Sundsvall sensationellt lyckades plocka tre poäng på bortaplan mot Rögle.

Niklas Zetterström satte det avgörande 3-2-målet i slutminuterna, bara minuten efter Rögles 2-2-mål.

Sundsvall är ett lag som aldrig får räknas bort.

Laget visade återigen stor lagmoral i bortamötet mot Rögle där laget plockade en skrällseger via en 3-2-vinst.

Hemmalaget började bäst och gjorde 1-0 efter att Ted Brithén läckert släppt pucken vid första stolpen så att Simon Olsson kunde stöta in pucken.

Innan den första perioden var över kunde Stefan Espeland dock kvittera till 1-1 efter att ha lämnats helt ren mitt i slottet.

De två första perioderna var präglade av massor av utvisningar och Sundsvalls 2-1-mål kom också i spel fem mot tre. Gustaf Thorell sköt ur snäv vinkel och det såg ut som att pucken studsade på både Daniel Glimmenvall och Jonas Fransson innan den trillade in.

Rögle, som stundtals kanske hade tankarna på lördagens hajpade skånederby mot Malmö, öste på framåt men Tim Sandberg i Sundsvallsmålet storspelade precis som han gjort hela säsongen.

Kortvarig lycka

Till slut, med dryga tre minuter kvar att spela, kvitterade Rögle i power play efter att Adam Hobson tryckt in pucken med ett skott mitt i slottet. Dennis Everberg skymde då Sandberg som inte såg någonting.

Men lyckan blev kortvarig för hemmalaget.

Dryga minuten efter kvitteringspucken spelade Sundsvallsbacken Filip Björk ner pucken till Niklas Zetterström som ur snäv vinkel nöp till direkt och gjorde 3-2. Det var Zetterströms första mål för säsongen.

Rögle tryckte på i slutet men Tim Sandberg stod pall och 20-åringen var den stora matchhjälten med 40 räddningar på 42 skott.

Rögles problem på hemmaplan fortsätter. Skåningarna har bara vunnit en av fyra matcher i Lindab Arena.