Matchfakta 22/9

Bofors–Leksand 3–4 (0–1, 1–1, 2–2)

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-22

Leksand har full pott efter tre spelade omgångar.

I kväll knep bortalaget en ny trepoängare. Den här gången mot Bofors på bortais.

Gästerna var i kraftigt spelövertag i den första perioden och vann skotten med

17–5. Men Boforsmålvakten Fredrik Eriksson spelade stabilt och släppte bara Juha Linds skott bakom sig.

Hemmalaget spelade upp sig något i mittperioden och kvitterade genom André Hult som fick in pucken efter 15.53.

Det varade dock inte länge för strax före periodpausen hann Jan Huokko trycka in ledningsmålet i spel fem mot fyra.

Tidigt i slutperioden kvitterade Bofors men Leksand var starkast när det väl gällde.

Ett par minuter senare vispade nämligen matchens ljusglimt Jens Bergenström in 2–3 följt av danske Daniel Nielsens dragskott till 2–4.

I slutminuterna reducerade Karlskogalaget och tog med minuten kvar ut målvakten - men utan resultat.

Leksand är i ensam serieledning.

Första perioden: 0–1 (3.47) Juha Lind (Gabriel Karlsson, Markus Persson).

Andra perioden: 1–1 (15.53) André Hult (Johan Larsson), 1–2 (18.24) Jan Huokko (Morten Green, Mikael Karlberg) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2–2 (2.08) Johan Larsson (Peter Messa) spel fem mot fyra, 2–3 (5.14) Jens Bergenström (Juha Lind, Jonas Elofsson), 2–4 (7.28) Daniel Nielsen (Johan Eneqvist, Juha Lind) spel fem mot fyra, 3–4 (17.31) Johan Nilsson (Johan Larsson, Mikael Eriksson).

Skott: 22–31 (5–17, 12–6, 5–8).

Utv, Bofors: 8x2. Leksand: 5x2.

Domare: Thomas Forsström, Umeå.

Publik: 2 805.