Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-12-28

Rögle blev av med serieledningen

Toppmöte i Ängelholm.

Då lämnar Rögle över serieledningen till Södertälje.

Leksand vann en jämn match med 3-4 - och Rögle noterar sin andra hemmaförlust för säsongen - och den andra på raken.

Rögle hade revansch att kräva i Ängelholm. Senaste matchen före uppehållet bröt Almtuna deras fantastiska hemmasvit på noll förluster.

Och Rögle började bra.

Gästerna hade precis dödat ett numerärt underläge när Jacob Johansson slog in 1-0 efter 3.25.

Serietrean Leksand svarade relativt snabbt. Mike Siklenka spelade fram Roman Vopat som kvitterade när matchuret stod på 8.20.

Den första perioden var jämn spelmässigt – och det var sånär att hemmalaget gick till pausvila med en ledning.

Men i slutminuten kvitterade Mike Siklenka – och han fullföljde sitt mål med ytterligare en viktig fullträff.

Tomi Pettinen matchhjälte

Efter 2.08 i den tredje perioden slog han till igen. 2-3.

Efter Patrik Tanos kvitteringsmål gick matchen mot förlängning.

Då slog Leksandsbacken Tomi Pettinen till.

Tiden stod på 18.27 när finländaren, på Mikael Karlbergs

framspelning, rakade in det matchavgörande målet.

I och med förlusten lämnar Rögle över förstaplatsen de så framgångsrikt suttit på under hela säsongen.