Nyköping–Sundsvall 1–2 e förl (1–1, 0–0, 0–0, 0–1)

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-10-12

Båda lagen tog poäng i Nyköping.

Men Sundsvall kammade hem två poäng efter seger i förlängningen.

Nyköping slarvade i defensiven i den första perioden och Mikael Romö lirkade in 1–0 för gästerna Sundsvall ur snäv vinkel.

En puck som Nyköpings målvakt Martin Holst kanske skulle ha tagit.

Hemmalaget spelade bättre offensivt än defensivt och det gav resultat framåt den här gången.

Knut-Henrik Spets prickade in kvitteringen med ett mäktigt slagskott efter 16.36.

Trots att Nyköping hade flera lägen i power play i mittperioden skapade de inte någon farlig målchans.

Perioden för övrigt slutade inte bara mållös utan spelet var mediokert.

Sundsvall backade hem något i den tredje perioden och var till synes nöjda med en poäng.

Men målet kom först i förlängningen. Och det var just Sundsvall som gjorde det.

Niklas Zetterström blev matchvinnare när han slog till i förlängningen.

Två viktiga pinnar till Sundsvall.

Första perioden: 0–1 (10.31) Jonas Floberg (Niklas Zetterström, Sebastian Erixon) spel fem mot fyra, 1–1 (16.36) Knut–Henrik Spets (Timo Seikkula, Jussi Heikkinen).

Fjärde perioden: 1–2 (1.18) Niklas Zetterström.

Skott: 25–30 (11–6, 7–14, 7–8, 0–2).

Utv, Nyköping: 5x2 min. Sundsvall: 9x2.

Domare: Björn Larsson, Ljusne.

Publik: 1043.

Växjö–Nybro 5–1 (1–0, 3–0, 1–1)

Tung förlust senast för Växjö.

Men i kväll tog laget en övertygande seger mot skadedrabbade Nybro som hittills har överraskat och låg på en sjätteplats inför matchen. En poäng efter just Växjö.

Aki Heino gjorde målet som betydde 1–0 efter 14.09 i den första perioden.

Hemmalaget var vassare och hade fler chanser än Nybro.

Och det gav verkligen utdelning i den andra perioden. Omedelbart.

Bara efter åtta sekunder lyckades lagets poängmakare Christian Magnusson slå in 2–0 tätt intill målvakten Antti Jokelas ena stolpe.

Hemmalaget hade sedan en ramträff innan Peter Ström och Kevin Marsh svarade för en varsin fullträff.

Växjö ägde allt och hade hela 16–4 i skott.

4–0 inför tredje perioden. Nybro var redan ett slaget lag.

Peter Ström slog till igen. 5–0 och utklassningen var ett faktum även om Nybro tröstmålade.

Växjö är med och nosar kring topplagen.

Första perioden: 1–0 (14.09) Aki Heino (Steffen Thoresen, Patrik Carlsson).

Andra perioden: 2–0 (0.08) Christian Magnusson (Niklas Andersson, Kevin Marsh), 3–0 (10.56) Peter Ström (Niklas Andersson, Christian Magnusson) spel fem mot fyra, 4–0 (15.00) Kevin Marsh (Peter Ström, David Holmqvist).

Tredje perioden: 5–0 (2.34) Peter Ström (Niklas Andersson), 5–1 (19.38) Branislav Kvetan (Fredrik Strid, Henric Gustavsson) spel fem mot tre.

Skott: 39–17 (10–4, 16–4, 13–9).

Utv, Växjö: 6x2, 1x5, 1x10, 2 Matchstraff. Nybro: 8x2, 1x5, 1 Matchstraff.

Domare: Alexander Vikström, Umeå.

Publik: 2846.

Hammarby–Bofors 1–3 (1–0, 0–2, 0–1)

Bofors besegrade Malmö senast.

I kväll skulle Karlskoga-laget fortsätta trenden med att ta tre poäng i bortamötet med krisdrabbade bottenlaget Hammarby.

Den första perioden var Bofors överlägset i skottstatistiken: 5–13.

Men det var överraskande Hammarby som ledde med 1–0 efter en fullträff av Henrik Pettersson.

– Skottstatistiken såg bra ut för vår del men vi gjorde det enkelt för Hammarby att freda sitt mål genom att inte gå in framför kassen och störa mer. Fortsättningsvis måste vi ha mycket mer trafik framför mål, säger Bofors assisterande tränare Sam Hallam till nwt.se.

Gästerna vände på steken i mittperioden.

Christian Carlsson sköt ett skott som tog i sargen och Tobias Thermell fick öppet mål och kunde enkelt lägga in pucken i mål.

1–2 var även det något turligt.

André Hult spelade in pucken framför mål och den studsade via en Hammarbyspelare in i mål bakom målvakten Carl-Johan Klint.

Johan Bülow slog till direkt i den tredje perioden och Klint var helt chanslös på skottet.

Målet var matchavgörande.

– Skönt att vi kunde greja tre poäng här när vi hade favorittrycket på oss efter vinsten mot Malmö, säger Sam Hallam.

Första perioden: 1–0 (16.05) Henrik Pettersson (Joakim Nettelbladt, Tomas Lindgren) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1–1 (8.02) Tobias Thermell (Christian Carlsson, Joakim Eriksson), 1–2 (14.45) André Hult (Björn Östlund, David Bräck) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1–3 (1.04) Johan Bülow (Mathias Porseland).

Rögle målskyttet omgående.

Redan efter 58 sekunder slog Daniel Sondell in ledningsmålet efter förarbete av Peter Lorentzen och Andrée Persson.

8–2 slutade skotten i den första perioden. Skåningarna hann med ett till mål när David Laudius rakade in pucken bakom Björklövens olycklige målvakt Tobias Lundström.

Den andra perioden slutade mållöst även om den innehöll chanser åt båda håll. Ett tvåmåls-överläge gynnade givetvis hemmalaget mest under resten av matchen.

Christopher Nilstorp i Rögle-målet spelade stabilt mellan stolparna och höll nollan.

Han motade totalt 22 skott och segersiffrorna skrevs till 2–0.

Björklöven har en negativ trend och faller allt djupare i tabellen.

– Klart att det hade varit enklare om vi hade vunnit mycket. Men vi har bra go i laget och kommer vända det här. Det är ingen kris än. Vi kommer att vinna många matcher framöver, säger Björklövens tränare Joakim Fagervall till TV4 Sport.

Första perioden: 1–0 (0.58) Daniel Sondell (Peter Lorentzen, Andrée Persson), 2–0 (5.08) David Laudius (Richard Hansen, Kenny Jönsson).

Skott: 29–22 (8–2, 11–9, 10–11).

Utv, Rögle: 4x2. Björklöven 8x2.

Domare: Wolmer Edqvist, Grums.

Publik: 2973.