HV 71 vidare till semifinal – stjärnan utgick skadad

Publicerad 2022-03-18

Det krävdes en tredje avgörande match mellan HV 71 och MoDo. Då klev Felizia Wikner-Zienkiewicz fram och avgjorde – men segern blev dyrköpt. Stjärnan Sanni Hakala utgick skadad.

– Det är klart att det är ett stort tapp, säger Mira Jungåker i C More.

HV 71 tog ledningen i den första perioden mot MoDo genom Mira Markström. Men kvitteringen låg i luften och den kom till slut efter halva matchen genom Ebba Tärnfjord – som gjorde sitt första mål för säsongen.

HV 71 skulle också få ett stort avbräck. Den finska stjärnan, Sanni Hakala föll i en närkamp och höll sig sedan för knäet, som såg ut att ha vridit sig på ett onaturligt sätt. Hon tog sig av med hjälp av sjukvårdare och kom inte tillbaka i spel.

– Det är klart att det är ett stort tapp, men vi har bestämt oss för att göra det för henne och gå härifrån med en vinst, säger lagkamraten Mira Jungåker inför den tredje perioden i C More.

Avgjorde snyggt

Den tredje perioden blev ett ställningskrig. Lagen bytte chanser med varandra på löpande band. Men till slut var det ett misstag från MoDo-håll som ledde till att Danielle Stone och Felizia Wikner-Zienkiewicz kom två mot en. Då serverades Wikner-Zienkiewicz en fin passning av Stone och gjorde ingen besviken när hon satte 2–1 snyggt i krysset. Det blev matchavgörande och HV 71 tog sig därmed vidare till semifinal.

Felizia Wikner-Zienkiewicz, som avgjorde.