”Ber om ursäkt till hela Sverige”

Leksand till playoff – Modo ber om ursäkt

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Leksand är klart för playoff efter en kross mot Modo.

Då ber Modo-tränaren Björn Hellkvist om ursäkt.

– Till alla som hejar på Modo i landet. Och riksdag och regering. Och hela Sverige för den delen. Och kanske några till. Det är under all kritik!, säger han i C More.

Leksand hade allt i egna händer inför den sista matchen i slutspelsserien och behövde ta minst två poäng mot Modo för att garantera avancemang.

Om det blev spännande? Inte ett dugg.

Matchen avgjordes redan i den första perioden då Leksand gjorde inte bara ett, två, tre eller fyra utan fem (!) mål.

När Modo-tränaren Björn Hellkvist får frågan hur han ser på den första perioden kan han inte hålla sig.

– Vi får be om ursäkt till alla som hejar på Modo i landet. Och riksdag och regering. Och hela Sverige för den delen. Och kanske några till. Det är under all kritik och inte okej, säger han i C More.

”Jävligt dumma”

Det var en överkörning utan dess like där Johan Porsberger, Daniel Gunnarsson, Oskar Lang, Anton Karlsson och Hugo Enock alla skrev in sig i målprotokollet, och där Modo-spelarna tappade huvudet fullständigt och drog på sig totalt 43 utvisningsminuter – på en period.

– Vi får ju hjälp av Modo när de drar på sig så många utvisningar och så utnyttjar vi våra lägen, säger Anton Karlsson i C More.

Då ska det visserligen sägas att Daniel Sylwander var ansvarig för 29 av utvisningsminuterna efter att ha fått hjärnsläpp, spearat en leksing och fått matchstraff.

– Vi tar ett par jävligt dumma utvisningar, säger lagkamraten Patrik Karlkvist.

Leksand till playoff

Västerås, som var det enda laget som hade chans att gå om Leksand, gjorde sitt jobb och krossade Karlskrona med 7–2, men det hjälpte föga eftersom Leksand slog Modo enkelt (till slut 6–0).

Det innebär att SHL-drömmen lever för Leksand.

Härnäst väntar playoff mot AIK i bäst av tre matcher.

– Magiskt! Det ska bli jäkligt roligt att vara med och bråka lite mot AIK. Vi har ju mött den i serien och har ganska bra koll på dem, men vi ska fokusera på vårt spel – då tror jag vi har en riktigt bra chans, säger Leksands lagkapten Martin Karlsson.

Vinnaren mellan Leksand och AIK ställs mot Mora i direktkval till SHL.

Publicerad:

LÄS VIDARE