”Nerkissad av en 92:a”

Uppdaterad 2011-11-26 | Publicerad 2011-11-25

Modos Dick Axelsson hånas efter mardrömscomebacken

Dick Axelsson såg ut att vara på väg mot en drömcomeback när hans 3–5-reducering tände Modo.

Men med tio minuter kvar av matchen hamnade Axelsson i slagsmål, fick matchstraff – och Modo förlorade matchen med 4–5.

Sedan fick han en tuff passning av kompisen Johannes Salmonsson i AIK.

– Synd att du blev nerkissad av en 92:a, skriver Salmonsson.

Dick Axelsson har haft en skadetyngd tid i sin nya klubb och hade bara hunnit med tio matcher i Modotröjan innan han i dag var tillbaka efter flera veckors frånvaro.

Det var en het Axelsson som visade upp sig för hemmapubliken – kanske lite väl het. Efter drygt tio minuter av tredje perioden hamnade Axelsson i ett hett slagsmål med AIK-backen Patrik Nemeth, född 1992.

Samuelsson upprörd

Ingen av de två kastade handskarna men det spelade ingen roll – båda fick game misconduct och det var färdigspelat för dagen. Något en upprörd Ulf Samuelsson inte gillade.

Desto mer tycks Johannes Salmonsson uppskatta händelsen. På sin Twitter skriver han efter matchen: ”Såg bra ut idag glööbben men trist att du blev nerkissad av en 92a.” med adress till Axelsson.

Axelsson valde att lägga över skulden på domaren Wolmer Edqvist: ”Delar du lägenhet med Wolmer?”, skriver han tillbaka.

Även lagkamraten Nicklas Danielsson ifrågasätter domslutet – och sågar Nemeth.

”Trist att en av elitseriens sämsta backar går in och kastar handskarna mot våran bästa spelare och båda får matchstraff! Patetiskt!!”, skriver Danielsson på Twitter.

Het i ett annat skimmer

Innan slagsmålet hade Axelsson varit het i ett annat skimmer. 24-åringen var inblandad i ett par farliga chanser och gjorde även mål när han sprätte in ett backhand-skott bakom Viktor Fasth som betydde ratt det var reducerat till 3–5.

I början på tredje perioden satte Björn Svensson 4–5 och AIK darrade. Då inträffade slagsmålet som innebar att det var färdigspelat för Axelsson.

Sedan blev det inga fler mål för hemmalaget, trots att man tog ut målvakten och fick chansen att spela sex mot fyra den sista minuten.

– Vi var slarviga ett tag och AIK utnyttjade alldeles för bra. Vi gjorde en stark comeback men det var inte tillräckligt bra, säger Björn Svensson.