Men i sin första hemmamatch i sitt nya lag gick det desto bättre.

Han gjorde tre mål – och laget tog en efterlängtad seger.

– Fantastiskt skönt, säger Mathias Månsson.

Efter att ha lämnat finska Kalpa redan efter 18 matcher skrev Mathias Månsson, 29, på för elitseriejumbon Södertälje.

I debuten borta mot AIK i förrgår gick det inte speciellt bra, varken för Månsson själv eller för Södertälje som förlorade med 2–5.

Gjorde första målet

Men i kväll, när han gjorde sin första hemmamatch i Axa Sports Center, har det gått desto bättre.

Redan efter 5.51 gjorde han 1–0. Joakim Eriksson bakom mål hittade Mathias Månsson framför Johan Holmqvist i Frölundas mål. Månsson gjorde inget misstag utan avslutade mellan benen på Frölundas målvakt.

– Jocke hittar mig i slottet och det är bara att klippa till direkt, sade Månsson efter perioden i Canal Plus.

Omarkerad

Knappt tolv minuter senare, vid ställningen 2–1 till Södertälje, var det dags igen. I power play stod Månsson omarkerad framför mål och kunde enkelt sätta en retur på ett backskott i ett öppet mål, vilket gjorde att SSK, som har sex raka förluster, leder med 3–1 efter en period av jumbomötet.

– Vi spelar riktigt bra. Vi åker mycket skridsko, skapar lägen och de får dra på sig utvisningar, sade Månsson efter perioden.

De två målen i den första perioden blev inte de enda. Med 1.17 kvar att spela satte han sedan det definitivt matchavgörande 5–2-målet i öppen bur. Hans första hat trick i seniorkarriären.

– Fantastiskt skönt, säger han till Canal Plus.

Frölunda ny jumbo

En helt klart rättvis seger, trots att Frölunda spelade upp sig i den tredje perioden.

– Jag tycker att vi var mycket bättre än Frölunda, säger Månsson.