Västerås med ena foten i division ett

Publicerad 2017-04-11

Västerås var mycket nära att tappa en 5–0-ledning, men höll undan och vann med 6–5.

Trots det är laget nu i praktiken degraderat till division ett.

Mikael Fryklund

Räknar man noga så ser man att Västerås fortfarande han en liten, liten chans att hålla sig kvar i hockeyallsvenskan. Men efter gårdagens resultat talar nu nästan allt för att Västerås spelar i division ett nästa säsong.

Det är ett scenario som känts mycket avlägset de senaste säsongerna då Västerås varit ett ständigt topplag, och så sent som för två säsonger sedan föll i direktkvalet till SHL mot Rögle.

I gårdagens match mot Huddinge inledde Västerås i rasande tempo och redan efter 46 sekunder gjorde Alexander Nilsson-Lindelöf (lillebror till forbollslandslagets Victor) 1–0, och efter det handlade allt om Västerås.

Laget som haft väldigt svårt att göra mål i kvalserien fortsatte att ösa på framåt och med 4–0 efter den första perioden kändes matchen avgjord.

Västerås spelade med ett helt annat självförtroende än tidigare och radade upp målchanser.

Satte drömmål

Junioren Gustav Lindberg fick chansen mot Huddinge och han var mycket bra, och det var också han som spelade fram Niklas Lihagen till 5–0 för hemmalaget.

Matchens prestation stod dock Mikael Fryklund för när han soloåkte och satte 6–2 efter att Huddinge reducerat två gånger om.

Vid det läget talade ingenting för att Västerås skulle tappa.

Men i den tredje perioden var det som att Västerås redan tagit ut segern och på mindre än två minuter gjorde Huddinge tre mål och var på väg att definitivt spela ner Västerås i division ett.

Men Västerås lyckades hålla undan och har nu fortfarande en mycket liten chans att rädda kontraktet, efter att de inte fått de övriga resultaten med sig.

För Huddinge innebär förlusten att man nu får mycket svårt att nå hockeyallsvenskan.