Djurgården föll efter oroande bilderna: ”Inte bra”

Blytunga bilder utspelade sig på Hovet för Djurgården.

Först utgick målvakten skadad innan de föll mot Mora.

– Det ser inte bra ut för Hugo Hävelid, konstaterade Peter Backe i TV4.

Lagen följdes åt i så väl första som andra perioden på Hovet.

För efter att David Blomgren satt 1–0 för hemmalaget kom gästerna tillbaka och vände på matchen efter den första periodpausen.

Väl i mellanakten var det dock Olle Liss som visade var skåpet skulle stå för Djurgården med sitt 2–2-mål.

Dock höll han inte med om att laget hade fått till anfallsspelet i TV4 i paus.

– Nej, det skulle jag absolut inte säga. Vi har mer att hämta. Men vi måste börja få pucken framåt och till mål, sade han.

Frågan var sedan om han kanske sade några väl valda ord till sina lagkamrater i omklädningsrummet. Det tog nämligen bara 1.52 i den tredje perioden innan Albin Grewe satte ledningsmålet.

Hugo Hävelid.

Djurgården tog ledningen – men tappade

Dock utspelade sig sedan en mardrömssekvens för Djurgården en stund senare. För samtidigt som Arvid Eljas satte 3–3 i numerärt överläge för Mora skadade sig målvakten Hugo Hävelid.

JVM-målvakten såg ut att sträcka sig samtidigt som det blev mål och blev liggandes. Allt innan han leddes av isen med hjälp av Edvin Hammarlund.

– Hugo Hävelid gjorde sig illa. Det ser inte jättebra ut, konstaterade Peter Backe.

Sedan Djurgården kom tillbaka. Detta med hjälp av Ludvig Rensfeldt som satte 4–3. Men Mora ville annat och låg på, så pass att de så när kvitterade med ett par minuter kvar.

Det gjorde de dock en stund senare, med 19 sekunder kvar, genom Chad Yetman.

Förlängningen därefter blev mållös och straffläggningen vanns av Mora till slutresultatet 5–4.

– Det var surt. Vi får lära oss av det och vinna på fredag, säger John Norman i TV4.