Alexander Lunsjö gjorde hattrick när Västerås besegrade Modo.

Tre raka segrar.

Men Västerås stoppade Modos svit.

Tack vare en hattrickhjälte.

På hemmais vann Västerås med 4–1 mot Modo i Hockeyallsvenskan. Där de stod för en vändning – och Alexander Lunsjö gjorde ett hattrick.

För knappt fyra minuter in i mittperioden spräckte gästerna nollan. Modo vann puck i mittzonen, och med ett lågt skott blev Emil Kruse överlistad av Aleksi Heponiemi. Som satte sitt sjätte mål för säsongen.

Svaret kom snabbt. 50 sekunder senare kvitterade Alexander Lunsjö, där han tog till vara på den andra målvaktsreturen från Oliver Dackell. Sedan utnyttjade Västerås misstagen från Modo.

Först fick de en utvisning på grund av för många spelare på isen, och sedan tvingades Tommy Enström sätta sig i utvisningsbåset för slashing. Och Västerås fick en minut och 16 sekunder i spel fem mot tre.

”Minns inte”

Då fullbordade hemmalaget vändningen – via ribban satte Lukas Zetterberg 2–1 med ett stenhårt skott.

Halvvägs in i sista perioden blev Lunsjö tvåmålsskytt, forwarden skapade yta åt sig själv i offensiv zon och avslutet letade sig in i kassen mellan benskydden på Dackell. Och när Modo plockade ut honom i reduceringsjakten, fullbordade Lunsjö sitt hattrick med mål i öppen bur. Och 4–1 till Västerås.

– Jag minns inte när jag gjorde hattrick senast, det är nog ett tag sedan. På det andra målet siktade jag mot krysset, men det gick tunnel i stället. Det var kul, säger Alexander Lunsjö till C More.

Förlusten var den första efter tre raka segrar för Modo. Och efter slutsignalen var tränare Pär Styf besviken.

– Vi har kommit en bit på vägen, och försöker hela tiden ta steg framåt och utvecklas. Men i dag är det alldeles för många som inte är beredda att betala priset och inte är ödmjuka nog inför uppgiften, säger Styf till C More.