Förnedrade i finalen

Publicerad 2012-04-22

USA slog Sverige med 7–0

USA förnedrade Sverige i finalen av J18-VM.

Småkronorna bjöd på majoriteten av målen – och slutresultatet skenade iväg till hela 0–7.

Nej, J18-landslaget lyckades inte följa J20-landslagets fotspår och fixa ett nytt juniorguld till Sverige.

Småkronorna öppnade piggt och skapade det mesta och bästa inledningsvis – men sedan rasade allt.

Thomas DiPauli gav USA ledningen i slutet av den första perioden och i mittronden rann siffrona iväg.

Slarv i uppspelen

Slarv i uppspelen ställde till det gång på gång, och amerikanerna – som ledde med 4–0 efter 40 minuter – utnyttjade sina gratislägen skoningslöst.

Efter 3–0-målet bytte Sverige målvakt, från Brynäs Oscar Dansk till Linköpings Marcus Högström, men det gjorde ingen skillnad.

Amerikanernas segersiffror skrevs till slut till förnedrande 7–0, och Sverige får fortsätta vänta på sitt första VM-guld på J18-nivå.