Nyköping–Malmö 3–5 (0–2, 2–2, 1–1)

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-19

Malmö tappade segern i slutsekunden i premiärmatchen.

Men i bortamötet med Nyköping inkasserade skåningarna tre poäng.

Bortsett från de första fem minuterna som var något darrigt för gästerna, var det en bra genomförd match av Malmö.

– Det var viktigt att vinna den här matchen, det var lite krampaktigt senast, säger Malmötränaren Bobo Simensen till TV 4 sport.

Laget gick till pausvila med en 2-0-ledning efter fullträffar av Fredrik Eriksson och Marcus Paulsson.

Och tidigt i den andra perioden utökade Calle Steen ledningen till 3-0 i spel fem mot tre.

Hemmalaget fick kontakt i matchen när Niklas Fogström slog in en målvaktsretur i öppen kasse.

Malmös Fredrik Eriksson slog in 1-4 efter 11.23, men efter målet blev Malmö något passivt och Nyköping lyfte upp sitt spel. Det resulterade i en sen reducering genom Robert Åndberg - och hemmalaget hade kontakt inför slutperioden.

Markus Lilja gjorde 3-4 i den tredje perioden men Malmö lyckades hålla undan i slutet och Marcus Paulsson satte 3-5 i tom bur.

– Jag är nöjd med vårt spel fram tills vi gör fyran, då spelade vi bra och hade en bra fart. Sedan bjöd vi in dem i matchen igen, säger Bobo Simensen.

Första perioden: 0–1 (9.08) Fredrik Eriksson (Jonathan Sjölund, Mikko Eloranta), 0–2 (12.38) Marcus Paulsson (Patrik Lundh, Andreas Byström) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 0–3 (0.50) Calle Steen (Jyrki Välivaara, Mikael Wahlberg) spel fem mot tre, 1–3 (3.37) Niklas Fogström (Johan Åhnelöf) spel fem mot tre, 1–4 (11.23) Fredrik Eriksson (Jens Svensson, Ville Nieminen), 2–4 (18.14) Robert Åndberg (Jimmie Kraft).

Tredje perioden: 3–4 (9.51) Markus Lilja (Niklas Olausson, Jens Jakobs) spel fem mot tre, 3–5 (19.37) Marcus Paulsson (Ville Nieminen, Daniel Casselståhl) mål i tom kasse.

Skott: 25–31 (3–11, 11–14, 11–6).

Utv, Nyköping: 10x2, 1 matchstraff. Malmö: 11x2.

Domare: Tobias Suomela, Örebro.

Publik: 1 704.

Sundsvall–Björklöven 1–4 (0–0, 1–1, 0–3]

Sundsvall fick inte in tillräckligt många puckar på målchanserna.

Björklöven var desto hetare framför kassen och knep andra raka trepoängaren.

Hemmalaget tog dock ledningen. Bara 33 sekunder in på den andra perioden slog Jonas Floberg in 1-0 i box play.

I mittperioden kvitterade Urban Omark till 1-1 efter 14.53 - och det var början på vändningen.

I slutperioden punkterade Björklöven matchen inom loppet om tre minuter.

Efter 7.49 rakade Nicklas Johansson in 1-2 innan Fredrik Johansson utökade genom att sätta dit trean.

Sundsvall tog ut målvakten Joakim Lundström i jakten på en reducering, men istället fastställde Daniel Olofsson slutresultatet till 1-4.

Andra perioden: 1–0 (0.33) Jonas Floberg spel fyra mot fem, 1–1 (14.53) Urban Omark (Nicklas Johansson, Jon Palmebjörk).

Tredje perioden: 1–2 (7.49) Nicklas Johansson, 1–3 (10.43) Fredrik Davidsson (Johan Bergmark), 1–4 (17.22) Daniel Olofsson (Johan Bergmark) mål i tom kasse.

Skott: 33–30 (11–8, 16–8, 6–14).

Utv, Sundsvall: 9x2, 1x10. Björklöven: 10x2.

Domare: Olof Lindqvist, Örnsköldsvik.

Publik: 1 246.

Nybro–Almtuna 6–2 (2–1, 0–0, 4–1)

Almtuna har fått en jobbig start på säsongen.

Oavgjort i premiären följdes upp med en förlust i bortamötet med Nybro.

Marcus Ragnarsson, hemma och sjuk, saknades definitivt.

Hemmalaget ledde med 2–1 efter två spelade perioder – och AIS kom aldrig ikapp.

- Vi spelade bra i box play, men naturligtvis är inte det hela sanningen. Det är oftast en kombination mellan bra box play och dåligt power play av motståndarna. Jag tycker att Almtuna överarbetade sitt spel i fem mot fyra, säger Nyköpingtränaren Lenny Eriksson till unt.se.

Direkt i inledningen av tredje perioden svarade Fredrik Strid för en individuell prestation och bröt in framför David Rautio i Almtuna-kassen och tryckte dit pucken i nätmaskorna.

Matchen punkterades mer eller mindre efter 5.30 när Andreas Dahlberg pricksköt 4-1 från blålinjen.

Siffrorna skrevs till 6–2.

- Vi spelade under vår förmåga. Det är för många av spelarna som håller för hårt i klubban, säger Almtunatränaren Robert Nordmark till unt.se.

Första perioden: 1–0 (9.20) Marcus Olsson (Bobby Williams), 1–1 (11.59) Fredrik Abrahamsson (Robert Kimby, Johan Jonsson) spel fem mot fyra, 2–1 (14.09) Mike Erickson (Weston Tardy, Branislav Kvetan) spel fem mot tre.

Tredje perioden: 3–1 (0.55) Fredrik Strid, 4–1 (5.30) Andreas Dahlberg (Fredrik Strid), 4–2 (11.12) Henrik Eriksson (Alexander Ribbenstrand, David Rautio) spel fem mot fyra, 5–2 (16.52) Mike Erickson (Branislav Kvetan) spel fem mot tre, 6–2 (17.20) Andreas Dahlberg (Fredrik Sandgren) spel fem mot fyra.

Skott: 36–19 (9–7, 12–5, 15–7).

Utv, Nybro: 10x2, 1x10. Almtuna: 9x2, 1x10.

Domare: Morgan Claesson, Alvesta.

Publik: 1 108.

Växjö–Hammarby 7–5 (2–2, 2–3, 3–0)

Det var knappast målvakternas match i Växjö.

Efter en spelad period stod det 2-2 på tavlan - och det var bara början på målkavalkaden.

Tidigt i mittperioden tog Växjö ledningen genom Kevin Marsh.

När Marsh fem minuter senare satt utvisad gjorde hemmalaget först 4-2 i box play - rätt upp i krysset - innan Hammarby reducerade genom Dan Tryborn.

Innan perioden var över hade "Bajen" vänt tillställningen. Först kvitterade Seastian Ellerstad. Sedan gav Roin Jalkerud gästerna ledningen med 4-5.

Växjö bytte målvakt inför tredje perioden. Tuomo Karjalainen ut - Viktor Fast in.

Han fick bara fyra skott mot sig men höll ändå nollan.

Och Växjö vände och vann.

Efter 14.13 slog Christian Magnusson in 6-5 och i tom bur kunde Steffen Thoresen slå in den avgörande pucken till 7-5.

– Det var en riktigt dålig match från våran sida. Våran målvakt var riktigt ensam och de gör typ fem mål från tre meters håll. Vi var underdogs mot Malmö och spelade enkelt där. Den här matchen är bara att glömma säger Växjös back Aki Heino till Radiosporten.

Första perioden: 1–0 (3.57) Aki Heino (David Holmqvist, Patrik Carlsson) spel fem mot tre, 1–1 (10.33) Henrik Pettersson (Dan Tryborn, Tomas Lindgren), 2–1 (13.32) Robert Rosén (Gustav Hjalmarsson), 2–2 (17.44) Robin Andersson (Tomas Lindgren) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 3–2 (1.25) Kevin Marsh (David Holmqvist), 4–2 (6.12) Erik Lindhagen spel fyra mot fem, 4–3 (6.48) Dan Tryborn (Vilhelm Söderlind, Tomas Lindgren) spel fem mot fyra, 4–4 (8.26) Sebastian Ellerstad (Robin Andersson), 4–5 (14.31) Robin Jalkerud (Richard Gustafsson).

Tredje perioden: 5–5 (5.13) Patrik Carlsson (Aki Heino, David Holmqvist) spel fem mot fyra, 6–5 (14.13) Christian Magnusson (Niklas Andersson), 7–5 (19.15) Steffen Thoresen (Erik Lindhagen) mål i tom kasse.

Skott: 26–25 (8–10, 8–11, 10–4).

Utv, Växjö: 6x2, 1x10. Hammarby: 7x2.

Domare: Niklas Persson, Onsala.

Publik: 2 644.

Oskarshamn–Leksand 0–3 (0–1, 0–1, 0–1)

Leksand har full pott efter två omgångar.

Och målvakten Eddie Läck, född 1988, höll nollan för första gången i sin fjärde match någonsin i Hockeyallsvenskan.

– Jag fick inte göra det förra året, bara på en träningsmatch... Jag fick inte ens hålla nollan i juniorlaget, det var någon match ifjol som det bara var sekunder ifrån att spika igen men det höll inte ändå., säger Leksandsmålvakten Eddie Läck til superstars.nu.

I bortamötet med Oskarshamn gjorde laget vad som krävdes - och visade upp ett fortsatt bra spel i power play.

Juha Lind gav gästerna ledningen efter 17.15 av den första perioden. Och även om hemmalaget hade bra chanser till kvittering i mittperioden var det Dalalaget som svarade för periodens enda mål.

Morten Green och Jesper Ollas svarade för förarbetet. Mikael Karlberg för målet.

Båda fullträffarna tillkom i spel fem mot fyra.

Det blev ett mål i varje period.

Gabriel Karlsson slog i slutminuten in 3-0 för Dalalaget.

– Vi skapar flest chanser även om de inte var lika många som mot AIK. Det här var en typisk bortamatch där det gällde att täppa till bakåt och utnyttja chanserna framåt, säger Läck till hemsidan.

Första perioden: 0–1 (17.15) Juha Lind (Jonas Elofsson) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 0–2 (12.29) Mikael Karlberg (Morten Green, Jesper Ollas) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 0–3 (19.05) Gabriel Karlsson (Jens Bergenström, Juha Lind) mål i tom kasse.

Men Borås har ett bra lag.

Det bevisade de ikväll mot fjolårets topplag, Rögle.

Hemmalaget var nära att skrälla, och tog ledningen genom Jens Karlsson i ox play efter 13.57.

Inte nog med det.

Boråsmålvakten Gustaf Wesslau var stabil mellan stolparna och i slutet av den andra perioden spelade Patrik Ahlstrand, ifjol i just Rögle, fram Joakim Andersson som tryckte in 2-0.

Tommy Enström reducerade efter 4.16 av den tredje perioden.

Skrällen var nära. Men Mats Hansson i hemmalaget blev utvisad fyra minuter från slutet och då slog Rögle till.

Andrée Persson kvitterade när matchuret stod på 17.01.

Och i förlängningen avgjorde Kenny Jönsson tillställningen till 2-3.

Men Borås knep i alla fall en poäng mot Rögle.

– Det är starkt att ta poäng av R ögle. Det är utvisningar vi faller på. Rögle är riktigt bra i power play. Vi får nog vara halvnöjda men det är surt ändå, säger Boråstränaren Gunnar Persson till Radiosporten.

Första perioden: 1–0 (13.57) Jens Karlsson spel fyra mot fem.

Andra perioden: 2–0 (18.53) Joakim Andersson (Patrik Ahlstrand).

Tredje perioden: 2–1 (4.16) Tommy Enström (Daniel Sondell) spel fem mot fyra, 2–2 (17.01) Andrée Persson (Mikael Gath, Jakob Johansson) spel fem mot fyra.

Fjärde perioden: 2–3 (2:01) Kenny Jönsson (Jakob Johansson).

Skott: 32–24 (7–8, 15–7, 9–7, 1–2).

Utv, Borås: 9x2. Rögle: 6x2.

Domare: Pehr Claesson, Alvesta.

Publik: 2 359.

AIK–Bofors 6–4 (1–1, 3–1, 2–2)

AIK fick en skön revansch efter nederlaget mot Leksand senast.

Gnaget var det klart bättre laget mot Bofors och vann skotten med hela 45-25.

Ändå var det gästerna som tog ledningen genom Peter Messa i den första perioden.

Patrik Bergström kvitterade innan pausvilan, men Karlskogalaget gav inte upp.

Fredrik Höggren slog in 1-2 9.13 in på mittperioden.

Men AIK fortsatte att pressa mot Bofors-målvakten Micael Andersson - och det gav resultat.

Patrik Bergström slog till igen innan laget avslutade med att sätta dit två puckar till före periodsignalen.

Det blev inte direkt några nerver i slutperioden.

Björn Östlund reducerade till 5-3 tio minuter från slutet, men Mattias Beck gjorde 6-3 bara 33 sekunder senare. En av matchens bästa spelare.

… Jag siktar på elitserien och tycker jag hör hemma där. Det gick bra idag och jag är mycket nöjd med både min egen och lagets insats, säger Mattias Beck till dn.se.

AIK vann rättvist med 6–4.

Första perioden: 0–1 (8.20) Peter Messa (Andreas Sundin, Johan Larsson), 1–1 (16.50) Patrik Bergström (Andreas Frisk, Jonas Westerling).

Andra perioden: 1–2 (9.13) Fredrik Höggren (Johan Magnusson), 2–2 (12.22) Patrik Bergström (Mattias Beck, Sami Pitkänen) spel fem mot tre, 3–2 (17.28) Mikael Zettergren (Kristian Gahn, Mattias Beck) spel fem mot fyra, 4–2 (18.20) Johan Adolfsson (Tobias Ericsson, David Engblom).

Tredje perioden: 5–2 (3.14) Mikael Zettergren (Mattias Beck, Kristian Gahn), 5–3 (10.50) Björn Östlund (Johan Larsson, André Hult), 6–3 (11.23) Mattias Beck (Kristian Gahn), 6–4 (18.26) Johan Bülow (David Bräck).

Skott: 45–25 (15–5, 16–6, 14–14).

Utv, AIK: 6x2. Bofors: 11x2.

Domare: Henrik Odsjö, Huddinge.

Publik: 1 554.

Västerås–Huddinge 4–2 (2–1, 1–0, 1–1]

Västerås vann mot Huddinge – men Patrik Juhlin klev av efter den första perioden.

Innan dess hade forwarden kvitterat till 1–1.

– Jag pratade med vår läkare och han hade sade att Juhlin bara mådde dåligt. Eventuellt ska han ta sig till läkaren på egen maskin och kolla för säkerhets skull, säger VIK:s sportchef Leif Rohlin till vlt.se.

Efter två spelade perioder stod det 3-1 till Västerås. Men när Martin Sandgärde reducerade efter 10.44 av slutperioden blev det nerv i matchen.

I slutet av matchen tog Huddinge ut målvakten. Men VIK drog längsta strået och kunde slå in 4–2 genom Kalle Olsson bara 13 sekunder från slutet.

Första perioden: 0–1 (10.37) Jim Lundwall (Daniel Karlunden, Victor Ahlström) spel fem mot fyra, 1–1 (14.11) Patrik Juhlin (Jonas Leetma) spel fem mot fyra, 2–1 (15.12) Kim Sunna (Sebastian Meijer, Patrik Nilson).

Andra perioden: 3–1 (12.10) Rikard Ekström (Sebastian Meijer) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 3–2 (10.44) Martin Sandgärde (Roger Jönsson), 4–2 (19.47) Kalle Olsson spel fem mot fyra mål i tom kasse.

Skott: 28–29 (8–7, 15–9, 5–13).

Utv, Västerås: 13x2, 1x10. Huddinge: 15x2.

Domare: Wolmer Edqvist, Grums.

Publik: 2 621.