Hyllar fansen efter segern

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-11-03

Växjös skyttekung hyllade fansen efter derbysegern

Växjöcentern Joakim Hillding är sensationellt i topp av HockeyAllsvenskans skytteliga.

Han gjorde säsongens tionde mål när Växjö vann smålandsderbyt mot Troja-Ljungby med 6-4.

– Vi spelar rätt enkelt, krånglar inte till det utan tar tillvara på deras misstag, säger Hillding.

Troja/Ljungby förlorade säsongens första derby mot Växjö med förkrossande 8-2.

När lagen möttes igen, denna gång i Växjö Ishall, stod man upp på ett helt annat sätt, även om det blev en ny förlust.

Troja ledde med 1-0, hade 2-2 och lyckades reducera till 3-4 innan den andra perioden var över, men närmare än så kom man aldrig.

I början av den tredje perioden gjorde Joakim Hillding 5-3 för Växjö, det var Tingsrydsvärvningens tionde mål för säsongen och därmed är han bäst i HockeyAllsvenskan tillsammans med Västerås Damien Fleury.

- Jag kan inte riktigt förklara det, puckarna studsar min väg och man får ta tillvara på de chanser man får, säger Hillding till Viasat Hockey.

"Fantastiskt stöd"

Troja hade efter Växjös 5-3-mål chansen i power play, men lyckades inte överlista förre Trojamålvakten Christoffer Bengtsberg i Växjömålet, utan istället kunde hemmalaget göra 6-3 genom Anders Eriksson efter att denne glömts bort i slottet.

Växjö vann till slut med 6-4.

- Vi kämpar hårt och tar tillvara på våra chanser. Vi spelar rätt enkelt, krånglar inte till det utan tar tillvara på deras misstag, säger Hillding till Viasat Hockey och hyllade hemmapubliken.

- Det är ett fantastisikt stöd som vi har.

Växjö plockade därmed tredje raka hemmasegern och är nu uppe på samma poäng som serieledaren Örebro, dock med två matcher mer spelade.

Troja/Ljungbys kräftgång fortsätter. Laget åkte på sin tolfte raka förlust och är sist i serien.