Lagkaptenen visade vägen när Brynäs vände och vann

Publicerad 2024-01-05

När man är lagkapten gäller det att ta ansvar.

Och när Brynäs vände och vann gjorde Johan Larsson just det.

31-åringen låg bakom vändningen när Brynäs vände och vann hemma mot Mora med 4-2.

7–1 till Brynäs vid första mötet, 6–2 till Mora vid det andra.

Men när lagen drabbade samman för tredje gången den här säsongen så blev det desto jämnare.

Moraduon storspelade

Det var Mora som tog tag i taktpinnen både en och två gånger. Först genom Daniel Ljunggren framspelad av Johan Persson, och vid det andra målet var det tvärtom.

Men i slutet av den andra perioden skulle Brynäs svara och både kvittera genom Tyler Vesel och två minuter senare ta ledningen.

Lagkapten Johan Larsson tog saken i egna händer och sprätte mycket elegant upp pucken i nättaket.

– Jag tänkte bara att jag skulle få upp den högt, och som tur var så gick den in, säger han till TV4 Play.

Fick chansen

Men Mora skulle ges chansen att kvittera.

I mitten av den av tredje perioden fick bortalaget chansen i fem mot tre efter dubbla slashingutvisningar, men fick inte in pucken.

Brynäs kunde sätta dit ett till mål i tom kasse genom skyttekungen Jack Kopacka som fastställde slutresultatet 4–2. Därmed fick Gävlelaget revansch efter förlusten senast mot Västervik.

Efter fredagens omgång leder Brynäs fortsatt hockeyallsvenskan med sex poäng ner till Södertälje och Djurgården på delad andraplats.