Almtuna är hetast i hockeyallsvenskan.

I kväll bortbesegrades Björklöven med 4–2 – men vinsten blev dyrköpt.

Forwarden William Quist fördes ut på bår efter en otäck smäll mot ansiktet.

Almtuna klättrar i Hockeyallsvenskan – men i kväll kostade det.

Tidigt i andra perioden i bortamatchen mot Björklöven var olyckan framme. Vid ställningen 1–1 tacklade hemmalagets Alex Hutchings, 27, Almtunas forward William Quist, 28.

Quist, med ett förflutet i just Björklöven, snurrade och föll i isen med ansiktet före – till synes utan möjlighet att skydda sig.

Forwarden gled sedan från tekningscirkeln in mot sargen där han blev liggande.

– Det känns som att han kommer i obalans, trillar baklänges och slår i ansiktet, sade Mike Helber i C Mores studio.

– Jag tycker inte det är en ful tackling från Alex Hutchings utifrån det jag kan se på reprisen.

”Han var helt väck”

Domare och lagkamrater vinkade snabbt på läkarhjälp och efter flera minuter kunde William Quist till slut föras ut på bår.

– Han fick en kraftig hjärnskakning och ett jack vid tinningen på höger sida, berättade Almtunas tränare Marcus Ragnarsson för UNT efteråt.

– Han var helt väck och när han vaknade frågade han ”var har jag vart?”.

Domarna höll med om bedömningen som gjordes i C Mores studio, och valde att inte visa ut Hutchings för tilltaget.

– Jag såg bara att han (Quist) låg i luften och att domarna inte tyckte att det var någon ful tackling, säger Almtunatränaren till UNT.

Lyfter i tabellen

Efter situationen kunde Almtuna dra ifrån till 1–3 genom mål av Ludvig Nilsson och Albin Carlson.

Björklövens Fredric Andersson gjorde det spännande med sitt 2–3-mål fyra minuter från slutet – men närmare kom inte hemmalaget, som föll med 2–4.

Därmed fortsätter Almtuna lyfta i tabellen, och är nu bara fem poäng bakom serieledande Timrå.

I Ljungby föll hemmalaget Troja med 2–3 efter förlängning mot Pantern. Olle Liss blev matchhjälte för Malmö-laget med sitt avgörande 2–3-mål.

Västervik följde upp storsegern mot Björklöven (6–1 på bortaplan) genom att nolla serieledande Timrå. Christopher Fish hade assist på båda målen när smålänningarna vann med 2–0 på hemmaplan.