Karlskrona vann i kaotisk match

Publicerad 2015-03-06

"Går att likna med SHL-final"

Otäcka tacklingar, storbråk, saker som slängdes in på isen, spelare som fick ledas ner i omklädningsrummet – och en målvakt som var fullständigt fenomenal.

Karlskrona utjämnade den hockeyallsvenska finalen i en match som var galen.

– Det är fantastisk slutspelshockey med hög, hög klass. Jag har inga ord just nu, säger hjälten Patrick Galbraith.

Kampen om SHL-platsen är glödhet.

Västerås vann det första mötet med Karlskrona – i det andra fick KHK drömstart.

Hemmalaget gjorde 1–0 efter bara två minuter. Maksim Matushkin fick skottläge i powerplay och dundrade in pucken tätt under ribban.

Tio minuter senare var det dags igen. Karlskrona fick spela fem-mot-fyra på nytt och då var det Niklas Lihagen som trollade och lurade bort både Västerås-back och -målvakt.

– Fyra och en halv meters hockeygodis, tyckte Viasat-experten Håkan Södergren.

Kollegan Harald Lückner var imponerad av matchens kvalitet.

– Tempot går att likna med en SHL-final, sa han.

Tre spelare i tjafs

Och ja, det var en fight där det mesta hände.

I slutet av första perioden åkte Karlskronas Russel Moyer på en tuff smäll av Brock Montpetit. Moyer fick hjälpas av isen av Kelsey Tessier – som senare hamnade i rejält tjafs i båset med både Mathias Bromé och Stefan Gråhns. På tv-bilderna syntes när de tre skrek duktigt åt varandra.

Perioden avslutades med att flera spelare hamnade i bråk – och i andra fortsatte dramat.

Västerås hade många bra lägen till en reducering, men Patrick Galbraith i Karlskrona-kassen storspelade och räddade allt.

Känslorna var heta, inte minst från Maksim Matushkin som i andra periodpausen sågade Västerås-spelarnas uppförande.

– De filmar oerhört mycket. Jag tycker de ska stå upp på skridskorna. De spelar över och det är klart man blir förbannad över att domarna tar utvisningar. Det är klart att man är het och det är kanske inte det smartaste att säga för tillfället, så vi låter det vara så, säger han.

Flaskor på isen

I tredje fick en andra Karlskrona-spelare kliva ner i omklädningsrummet. Simon Fredriksson sänkte Vyacheslav Trukhno, som låg ner länge.

Alexander Bergström gjorde 3–0 och avgjorde med fem minuter kvar. Västerås reducerade i slutet innan allting avslutades med att Stefan Gråhns åkte ut i fem minuter för slashing och blev vansinnig mot domarna. Innan dess hade också flaskor slängts in på isen.

Nu står det 1–1 den hockeyallsvenska finalen.

– Jag har inga ord just nu, det är fantastiskt att vi vinner, säger Patrick Galbraith i Viasat Hockey.