Granskningen hjälpte SSK: ”Värdefull för oss forwards”

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-02-05

I går avslöjade Sportbladet Brynäsmålvakten Jacob Markströms svaghet. Södertälje hade koll på läget och prickade dit två puckar till höger om Brynäs målvaktsstjärna.

– Popovic sa åt mig att prova skjuta på hans stötsida, säger SSK-forwarden Yanick Lehoux.

PÅLÄST Södertälje gjorde två mål av sina mål tack vare statistiken i gårdagens Sportbladet.

Peter Popovic råd till sin kanadensiske sniper gick helt i enlighet med statistiken. När Lehoux gled in i anfallszonen i mitten av första perioden ekade tränarens ord i huvudet.

– Han är riktigt bra med plocken, Poppe sa åt mig att prova på hans stötsida. Och det funkade ju bra, säger Lehoux om sitt 1-0-mål.

”Är värdefull”

I förlängningen siktade kanadicken in sig på Markströms högerkryss igen. Den här gången tog pucken i ribbans underkant.

– Jag hade precis samma tanke då; högt på stötsidan.

Lehoux välkomnar informationen informationen från Sportbladets målvaktsgranskning.

– Den är värdefull för oss forwards, helt klart.

Även Petri Pakaslahti utnyttjade höga stötsidan när han skickade in 3-3 med minuten kvar att spela. Det gav Södertälje en viktig poäng i en match som annars präglades av hemmalagets stundtals svaga försvarsspel.

Många misstag

– Det är många individuella misstag, vi kladdar och har oss, säger Peter Popovic.

Han fick bland annat se Jens Olsson och Patrick Yetman bjuda på 1-1. Först struntade Olsson i pucken vilket gav Kahnberg fritt läge. Därefter gled Yetman in i och kapade målvakten Helenius i ett försök att reda upp bjudningen.

Och i början av tredje perioden gav Linus Klasen bort pucken i mittzon vilket slutade i ett nytt baklängesmål.

– Det är för enkelt, det får inte hända, säger Popovic.