Krislaget HV71 förstörde Boyces hyllningskväll

Publicerad 2023-02-02

HV71 är tillbaka på vinnarspåret.

Borta mot Timrå tog krislaget första segern, 2–1, sedan tränarbytet efter en urstark vändning.

Stor hjälte blev Joni Ortio som räddade hela 42 skott.

Det såg länge ut att bli en fin kväll för Timrå.

Inför matchen hyllades Jeremy Boyce. 29-åringen gjorde sin 681:a A-lagsmatch för Timrå och därmed blev han den spelare med flest spelade matcher i Timrås historia.

Det blev också känslosamt inför nedsläpp.

En hyllningsvideo spelades upp på jumbotronen och han hyllades med ett stort tifo av hemmasupportrarna. Och när en märkbart rörd Boyce skulle hålla tal hade han svårt att få fram orden.

– Det är svårt att hålla tårarna borta just nu så jag ska väl hålla mig kort. För det första betyder det här så otroligt mycket för mig, säger han innan rösten stockar sig.

På isen var också Timrå det starkare laget.

Skottövertaget massivt och tidigt i tredje perioden satte nyförvärvet, Olli Palola, 1–0.

Men HV71, som kämpar för att undvika negativt kvalspel, vände på steken.

Tidigare Timråspelaren Joey LaLeggia kvitterade med nio minuter kvar att spela och bara minuten senare satte Oliwer Kaski slutresultatet 2–1 med sitt första mål i HV71-tröjan.

Målvakten Joni Ortio räddade hela 42 skott.

Det är HV71:s första seger sedan Johan Lindbom tog över som huvudtränare tidigare i veckan.

– Det har varit två turbulenta dagar. Allt sitter inte men vi strider oerhört bra. Det är så jäkla skönt, säger Lindbom i C More.

Segern gör att nästjumbon från Jönköping är sju poäng bakom Brynäs på säker mark.