Simon Önerud skadad i HV71:s seger

Publicerad 2022-04-08

Tre tunga skador och tre mål i matchen.

Simon Önerud lämnade isen redan efter 49 sekunder när HV71 kopplade greppet om semifinalen mot Bik Karlskoga.

HV71 tog sig vidare till semifinal i hockeyallsvenskan efter 4–1 i matcher mot Västervik.

Men laget fick en jobbig start på den första semin mot Bik Karlskoga under fredagskvällen.

Lagkaptenen Simon Önerud föll efter en duell framför Karlskogas kasse och blev liggande. Med bara 49 sekunder spelade av matchen fick Önerud ledas ut av lagkamrater och sedan vidare in i omklädningsrummet.

– Han ramlar väldigt olyckligt där. Det måste vara något med benet, säger experten Harald Lückner i C More.

Matchstraff för Victor Sjöholm

Olyckan kom inte ensam för HV71.

Mindre än två minuter senare placerade Åke Stakkestad in 0–1 i krysset och Karlskogas ledningsmål godkändes efter videogranskning.

Skadorna fortsatte sedan komma och det var två Karlskoga-spelare som drabbades.

Först tvingades Kalle Jellvert utgå i den första perioden och i den andra leddes en groggy David Lilja ut i omklädningsrummet.

Liljas skada kom i duell med HV71:s Victor Sjöholm och den sistnämnde fick matchstraff för tacklingen.

HV71 vände och vann

Innan den sista skadesmällen kvitterade Tylor Matson till 1–1 för HV71 och det var hemmalaget som skulle vinna.

I den sista perioden dunkade Chad Billins in 2–1 från blålinjen i powerplay och målet blev matchavgörande.

– Det var fram och tillbaka. Publiken var fantastisk, de hjälpte oss så mycket. Det är en tung seger, säger amerikanen i C More efter matchen.