Kris i Björklöven – fjärde raka förlusten

Mot Södertälje gjorde Tobias Hage tre.
Det räckte ändå bara till en poäng för Björklöven.

– Vi gör fem mål, man tycker att det ska räcka, säger Hage till VK.

Krisen fortsätter för Björklöven.

Efter tre förluster, mot Oskarshamn, Tingsryd och AIK, kom också nummer fyra hemma mot Södertälje, denna gång på straffar.

Björklöven hade tagit ledningen två gånger i matchen, först till 1-0 och sedan till 3-2, men Södertälje vände gång på gång i en match som innehöll det mesta.

Bortalaget tog ledningen med 5-4, i mitten av den tredje perioden, och såg ut att gå mot tre poäng.

Hattrick för Hage

Men då, med bara två minuter kvar av matchen, klev Tobias Hage fram – för tredje gången.
Forwarden, som förra säsongen gjorde ett mål på 31 matcher för Djurgården i SHL, hade inte gjort en enda poäng i årets hockeyallsvenska.
I powerplay höll han sig framme och slog in sitt tredje för kvällen – och räddade poäng för Björklöven.

– Det är klart att det är kul, det är inte så ofta man gör tre, säger Tobias Hage till Västerbotten-Kuriren.

Hage var nära att göra sitt fjärde mål för matchen med sekunder kvar av förlängningen, men matchen gick till straffar, där Södertälje kunde säkra två poäng.

– Man får se det lilla positiva, vi kommer tillbaka två gånger, och det är i alla fall någonting, säger Hage.