Publicerad 2013-02-24

Laget bytte ut målvakten för tredje matchen i rad

AIK behövde en seger för att haka på Brynäs.

Det slutade med att målvakten byttes ut – för tredje matchen i rad.

– Vi var inte med från start, säger tränaren Anders Eldebrink efter 5–3-förlusten mot Frölunda.

AIK Ishockey

AIK:s målvakter kan knappast känna någon stabilitet efter den senaste veckan.

I tisdagens 5–2-förlust mot Skellefteå byttes Daniel Larsson ut efter drygt halva matchen. Ersättaren Niklas Lundström höll nollan, vilket gav honom förtroendet i nästa match mot Färjestad i torsdags.

Men där byttes Lundström ut redan efter en period, vid ställning 1–2, och med Daniel Larsson i kassen kunde AIK vända och vinna med 3–2 efter straffar.

Hamberg debuterade

I dag mot Frölunda i Frölundaborg var det dags för AIK:s tredje målvaktsbyte – på tre matcher.

När Per-Johan Axelsson pangade in 5–2 med ett mäktigt slagskott 12.47 in på andra perioden tackade Daniel Larsson för sig. Eftersom Niklas Lundström vaktade kassen i AIK J20:s 4–1-seger mot Tingsryd och inte var med till Göteborg fick Alexander Hamberg elitseriedebutera vid 27 års ålder.

– Synd att vi inte var med från start. Det var en hawaii-match med mycket chanser åt båda håll, säger AIK:s tränare Anders Eldebrink till C More.

Fem poäng efter

Nicklas Jensens reducering med tio sekunder kvar av andra perioden gav AIK hopp inför tredje. Men trots ett flertal lägen lyckades inte Eldebrinks manskap komma närmare.

Hamberg fick förvisso hålla nollan, men Frölunda vann med 5–3.

Resultatet betyder för Frölunda att laget definitivt är klart för slutspel. AIK ligger med fyra omgångar kvar fem poäng bakom Brynäs som innehar den åttonde och sista slutspelsplatsen.