Svedberg utbytt – efter Ullströms mål

Publicerad 2012-11-19

David Ullström gjorde två mål i comebacken

Niklas Svedberg blev utbytt i 6–2-förlusten.

En svensk såg till att Niklas Svedberg, 23, hade en tung natt i AHL. Efter fem insläppta på 27 skott blev Brynäs guldhjälte från i våras förpassad till båset inför sista perioden.

I helgen storspelade Niklas Svedberg för sitt Providence Bruins och positionerade sig som ligans bäste svenske målvakt. Men efter nattens mangling mot Bridgeport Sound Tigers (2-6) passerades han av både Robin Lehner, 21, (Binghamton) och Anders Nilsson, 22, (Bridgeport).

Förre Luleå-målvakten Nilsson är efter nattens storspel (28 av 30 skott) femma i AHL:s totala målvaktsstatistik med en räddningsprocent på 93,5.

Svedberg däremot fick sköta båsdörren i stället för Michael Hutchinson i tredje perioden efter att Bridgeport Sound Tigers David Ullström satt två kassar bakom AHL-rookien Svedberg. Det sista med bara 18 sekunder kvar av andra.

Ullström tillbaka med besked

Det var för övrigt Ullströms två första mål för säsongen efter att han fått säsongsstarten spolierad på grund av skada. Jönköpingssonen hann också med en assist innan kvällen var slut och blev utnämnd till matchens förste stjärna.

– Jag tycker att jag har skapat chanser, men att jag borde ha haft mer poäng vid det här laget. Men så länge vi vunnit har jag varit nöjd. I dag lyckades jag sätta två puckar, säger Ullström till Connecticut Post.

Larsson tvåmålsskytt

Om Svedberg hade en tung kväll så var det desto roligare för en annan gammal Brynäsare. Johan Larsson blev nämligen matchvinnare med sina två mål för sitt Houston Aeros. 20-åringen gjorde bland annat det matchvinnande 3–1-målet mot Marcus Krügers Rockford Icehogs och blev även han matchens förste stjärna.