Tomas Ros: Nej, det kan inte vara godkänt

Fy för hedersamma förluster.

Som Damkronornas mot Ryssland.

Kändes som att VM-festen aldrig hann starta, tyvärr.

Fattar inte hur Boork kan ge laget "godkänt med ett plus".

Det kändes så rätt i kvartsfinalen mot Ryssland, som var bästa tänkbara motståndare i kvartsfinalen och ett lättare alternativ än vår ärkerival Finland.

Matchens inledning talade också för Damkronorna.

Anfallen var längre och den ryska stjärnan Olga Sosina fick aldrig något utrymme och såg "rysk" ut de första perioderna.

När sedan vår superkedja, nåja, med Anna Borgqvist och Erika Grahm jobbade fram ett ledningsmål i den andra perioden såg det ut som att Damkronorna skulle få fira påsk i VM och i Malmö.

Svagheten blottades

Men Sveriges svaghet blottades i den sista perioden.

Laget är för tunt och upplevs som passivt under långa stunder. Ryssland fick energi av sitt 1–1-mål och därefter var det bara Ryssland i matchen. Vid 1–1 var det Annie Swedin som gjorde ett misstag när hon valde att hämta sin klubba bakom målet och gav yta till Sosina och det ska man inte göra.

Och när sedan nerverna blev en stor faktor klarade inte Sverige av pressen. Ryssland gjorde 2–1 och slog ut Damkronorna.

Godkänt med plus, sa förbundskapten Leif Boork efter matchen.

Ett konstigt uttalande sett till matchbilden, lägena i powerplay, hemmaplan, storsatsning och just en heltidsanställd Boork som sportsligt ansvarig.

Damkronorna borde ha slagit Ryssland och fått kriga om medaljerna.