AIK började uselt och avslutade lika dåligt.

Det räckte för att Södertälje skulle ta hem alla poängen i ångestderbyt.

Nu sladdar Solna-laget igen på samma poäng som SSK under kvalseriestrecket.

– Vi inleder bedrövligt, säger AIK:s Christian Sandberg till Canal Plus.

AIK såg fortfarande chockat ut efter storförlusten mot HV71 senast när pucken släpptes mot Södertälje. SSK dominerade den första perioden fullständigt med tre frilägen och en straff. Men målvakten Victor Fasth såg till att ställningen var 1-1 efter 20 minuter.

”Äger perioden fullständigt”

– Jag tycker att vi äger perioden fullständigt. Vi har tre frilägen och måste hänga dem om vi ska vinna, sade Lukas Kihlström.

Han fick helt rätt. AIK spelade visserligen upp sig i andra och fick med sig 2-1 efter mål av Josh McNevin. Men när det väl började hetta till vek AIK ner sig, började dra på sig utvisningar och inkasserade en ny tung förlust i krisderby.

– Det är tufft att vinna när vi drar på oss så mycket utvisningar. Jag vet inte vad det beror på, säger Dick Tärnström.

”Är ett trendbrott”

Ryan Lasch petade in 2-2 och Joakim Eriksson avgjorde matchen med sitt 3-2 efter att ha styrt in pucken i öppet mål. Södertälje kliver nu upp på lika många poäng som AIK kring kvalseriestrecket.

– Det är ett trendbrott att vi lyckas vända i tredje perioden. Vi spelar power play utan självförtroende för tillfället men förhoppnings kan det här hjälpa oss, säger Kihlström.

Solnalaget kan glädja sig åt att Victor Fasth visade gammal god form igen men offensiven är fortsatt för dålig.