BECK-svart, Almtuna

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-09-21

AIK:s målkung avgjorde med tre kassar

Matchens lirare Mattias Beck gjorde samtliga mål när AIK besegrade Almtuna med 3-2.

Almtuna hade läge att avgöra på straff – två gånger om.

Men missade båda chanserna och i förlängningen kunde i stället AIK avgöra.

Matchvinnare: Tremålsskytten Mattias Beck.

Efter en mållös första period inför 1 008 åskådare i Gränby ishall tog Almtuna tag i matchen. Marcus Ragnarsson förde upp pucken längs vänsterkanten och spelade in till Nicklas Eckerblom som direktsköt in 1–0 efter 2.51 i andra perioden.

Men AIK kom tillbaka – och det omgående. Efter oreda i hemmaförsvaret spelade Kristian Gahn fram Mattias Beck som petade in kvitteringen i öppen bur.

Almtunas coach Robert Nordmark tog en timeout och gav spelarna en utskällning.

– Han försökte väcka oss. Vi spelade inte som vi borde, då måste han göra något, sa Nicklas Eckerblom till TV4 sport inför den tredje perioden.

”Bara att trycka dit den”

Utskällningen såg ut att tända Almtuna som tog ledningen i tredje perioden. Robert Kimby, ny från Nybro, drog till direkt på Jonathan Perssons läckra passning och satte sitt första mål för säsongen.

– Det var ett bra pass, bara att trycka dit den, sa Kimby till TV4 sport.

Kimby fick sedan ett gyllene läge att avgöra på straff efter 11.36. Men Jimmy Danielsson räddade – och bara 34 sekunder senare kunde AIK kvittera.

Beck snirklade in avgörandet

Kristian Gahn spelade på nytt fram Mattias Beck som på nytt direktsköt in pucken i mål.

43 sekunder in på sudden death fick Almtuna återigen läge att avgöra på straff. Men den här gången var det Henrik Erikssons tur att missa.

I stället kunde Mattias Beck avgöra efter 3.41. Han spelades, såklart, fram av Kristian Gahn, höll undan Marcus Ragnarsson och snirklade in avgörandet.

Nybro stod för en riktig skräll i kväll då laget vände och vann mot tippade topplaget Björklöven. Löven ledde med 1–0 inför sista perioden, men Alexander Kovaolonok kvitterade omgående i tredje perioden och efter 11.27 avgjorde Andreas Elofsson i power play.