Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-14

Kanonstart trots 14 nya spelare och ny tränare

Ny tränare och 14 nya spelare.

Men nya Rögle fick en kanonstart på allvenskan med 3–1-seger mot Nyköping.

Nye huvudtränaren Peter Johansson, i fjol assistent till Bobo Simensen, fick en kanonstart. Nyförvärvet Christofer Löfberg satte 1–0 redan efter 4,17. I spel fem mot tre serverade Kenny Jönsson Löfberg som direksköt pucken i mål. I andra perioden utökade David Laudius till 2–0, även det i power play.

Nyköping kom igen i tredje perioden och Jens Jakobs snirklade in reduceringen med knappt tre minuter kvar efter att ha snurrat upp Kenny Jönsson.

Men slutforceringen uteblev då Peter Lorentzen snirklade in 3–1.

– Det var en rättvis och viktig seger, säger TV4 plus expertkommentator Stephan Lundh.

I övrigt i kvällens smygpremiäromgång vann Björklöven relativt enkelt hemma mot storsatsande nykomlingen Borås. Gästerna redycerade till 4–3 i mitten av sista perioden, men två mål i slutet säkrade Lövens seger.

Almtuna–Sundsvall slutade 2–2. Hemmalaget från Uppsala inledde fartfyllt och gick fram till en 2–0-ledning i första perioden. Men därefter kom Almtuna av sig och Sundsvall kom ikapp. Förlängningen slutade mållös.