Tyskland vann efter sent avgörande

Publicerad 2015-05-02

Tyskland hade länge ledningen mot Frankrike. Fransmännen kvitterade i mitten av tredje perioden men tyskarna skulle få det sista ordet.

Ishockey-VM

Den sista matchen av den första omgången i Grupp A blev en jämn historia.

Michael Wolf gav Tyskland ledningen i den första perioden efter tolv minuter. Ett resultatet stod sig länge.

Fransmännen hittade till slut en kvittering när Damien Fleury tryckte in en retur i ett öppet mål från nära håll.

Men med dryga minuten kvar visades Frankrikes Sacha Trielle ut för hakning. En kostsam utvisning skulle det visa sig. För bara tolv sekunder in i det numerära överläget tryckte Patrick Reimer in den matchavgörande 2-1 målet för Tyskland.

Vinner efter två bjudningar

Parallellt med matchen mellan Frankrike och Tyskland spelades den sista öppningsmatchen i Grupp B mellan Slovenien och Vitryssland. En match som vitryssarna till slut vann med 4-2 efter två bjudningar från slovenerna.

I ställningen 2-1 till vitryssarna bjöd den slovenska målvakten, Robert Kristan, motståndarna på 3-1 när han lämnade buren för att rensa undan en puck mitt i egen zon. Kristans rensning gick rätt i gapet på Alexei Kalyuzhny som inte gjorde några misstag.

Slovenien skulle dock skapa lite spänning i slutet av matchen när de reducerade till 3-2  i mitten av den tredje perioden genom Ziga Pance och fick ett gyllene läge att gå för en kvittering när man fick ett numerärt överläge med 39 sekunder kvar.

Men istället kom nästa bjudning när superstjärnan Anze Kopitar missade i mottagningen och tappade pucken till Alexander Kitarov som kunde sätta 4-2 i öppen kasse.