Modo vann – trots tränarens utbrott

Publicerad 2011-11-17

Nyförvärvet hjälte när krislaget bröt dyster trend

Här blir Ulf Samuelsson vansinnig på domarna Christer Lärking och Mikael Sjöqvist.

Men trots utbrottet lyckades Modo ta sig samman och vinna över serieledaren HV71, 3–2 efter straffar.

Matchvinnare: Nyförvärvet Mattias Ritola, 24.

Nästjumbon Modo, som tappat poänggöraren Mika Hannula, agerade under landslagsuppehållet och värvade in Mattias Ritola och Björn Svensson från Tampa respektive Sierre.

De gjorde succé direkt i mötet med serieledaren HV71. Ritola förarbete så att Svensson kunde styra in 1–0 på Thomas Pöcks skott redan efter 4.28.

I andra perioden dominerade Modo, vann skotten med 21–5 och Jesper Olofsson pricksköt 2–0. Men HV71 reducerade genom Johan Davidsson, vilket höll spänningen vid liv till sista akten.

Samuelsson gormade

Modo har haft en förmåga att tappa ledningar på slutet. I fyra av de fem senaste matcherna har laget haft ledningen – men förlorat.

Nu såg det ut att bli en repris.

7.15 in på tredje perioden visades Rob Schremp ut för en hög klubba på Adam Almqvist, som föll till isen. Domarna Christer Lärking och Mikael Sjöqvist visade ut Schremp 2+2 minuter och då blev den pressade tränaren Ulf Samuelsson rasande.

Han kallade till sig domarna, gormade och gestikulerade vilt. Som om det inte var nog kvitterade Jukka Voutilainen i det numerära överläget.

Rafflande på slutet

Men Modo tog sig samman och tryckte in ett nytt ledningsmål. Efter att Voutilainen visats ut för hakning pressade Nicklas Danielsson in 3–2 i power play.

Men med bara 20 sekunder kvar tystnade publiken i Fjällräven Center. I en kontring spelade Jesse Joensuu fram Jesper Fasth som snärtade in 3–3 i nättaket.

Matchen gick till straffläggning – och där lyckades till slut Modo knipa segern. Nyförvärvet Mattias Ritola fullbordade sin succé genom att snirkla in avgörandet mellan benen på målvakten Daniel Larsson.

”Klantigt av oss”

Trots segern var Ritola besviken på sig själv, då han ansåg att han borde ha avgjort matchen redan under ordinarie tid.

– Det var klantigt av oss. Vi skulle ha satt pucken i öppen bur i stället för att spela pucken. Men vi kom tillbaka och tog en viktig vinst, det var det viktigaste, säger Ritola till Canal plus.

– Men det var mitt fel, jag borde ha skjutit, då hade vi fått tre poäng med oss.

Modo ligger illa till i serien, men Ritola ser ljust på framtiden.

– Vi är ett jättebra lag med kanonsammanhållning i gruppen, vi måste bara lära oss att spela bättre i tredje perioden och tajta till det där bak.