Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-11-27

Södertälje körde över FBK

SSK har tre Carlsson på isen. Alla gjorde mål.

Men hetast av dem alla – trotjänaren "Robban" Carlsson som både knäckte plexiglas och Färjestad.

Den 33-årige trotjänaren hade bara gjort ett enda mål inför lördagens match. Det målet fick han dessutom till skänks då det egentligen var ett självmål av Brynäs målvakt Thomas Greiss.

När SSK slog Färjestad med 6–2 var det däremot ingen tvekan om vem som var sist på pucken när Carlsson styrde in 2–0 i inledningen av matchen.

Drog ifrån till 4–0

Ett par minuter före det hade SSK:s bästa Carlsson spelat fram till Martin Chabadas 1–0 och mellan måljublen hunnit proppa den store tunge Färjestadsbacken Jonas Frögren mot plexit så att glasrutan gick i kras.

Men, spännande blev det ändå – trots Ryan Laschs 3–0 bara några minuter efter Carlssons fullträff och trots Linus Vidells 4–0 i början av andra på ett friläge.

Tre gånger Carlsson

För någonstans där vaknade Färjestad, låg på som dårar, reducerade två gånger i mittperioden, prickade stolpen och hade – liksom SSK– bud på både ett och två mål till.

Men det var Carlsson från Södertälje som var namnen för dagen.

SSK höll undan och vann, efter att lagets två andra Carlssons, med förnamnen Mattias och Patrick punkterat matchen med varsitt mål (5–2 och 6–2) i slutet av tredje.