Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-03-16

Malmö vände i numerärt underläge

Malmö har ena foten i kvalserien.

Skåningarna vände underläge till seger på hemmaplan.

I numerärt underläge slog Robin Weihager in segerpucken i nät i den tredje perioden och nu måste Almtuna vinna båda sina hemmamatcher för att ta sig till kvalserien.

– Vi borde avgjort det här tidigare, säger Almtunas back Elias Fälth.

Matchen började spelmässigt tajt och innehöll disciplinerat försvarsspel och en försiktig offensiv.

Malmö hade något vassare chanser även om inget av lagen skapade så mycket. Malmöforwarden Kim Staal hade den bästa möjligheten med ett närskott men Almtunas målvakt Fredrik Pettersson-Wentzel avvärjde med både tur och en gnutta skicklighet.

I andra perioden åkte hemmalaget på matchens första utvisning. Den kom efter drygt sju minuters spel och i slutet av det numerära överläget slog Elias Fälth in ledningspucken för Almtuna.

Uppsalalaget hade flera vassa chanser att utöka ledningen och var det bättre laget. Man spelade oerhört intensivt och arbetade stenhårt i varje moment men uddamålsledningen stod sig perioden ut.

Malmö vände i tredje

– Play off är vinna eller försvinna och det gäller att vinna duellerna och kamperna i sista perioden. Ett skott och det kan vara 1–1, det vet vi. Jag tycker inte alls de har speciellt mycket chanser i den här perioden, så vi måste fortsätta jobba hårt, sa Almtunas forward Andreas Paulsson till Viasat i periodpausen.

I inledningen av tredje hade Jan Urbas en jättemöjlighet att kvittera men Pettersson-Wentzel räddade pucken liggandes.

Men i det följande numerära överläget styrde Don MacLean in utjämningen och när Almtuna hade chansen att återta ledningen i spel fem mot fyra tre minuter senare kontrade Malmö och tryckte dit 2–1.

En rejäl kalldusch.

Hemmalaget försvarade sedan ledningen och Almtuna hade svårt att vaska fram några riktigt farliga chanser. I slutsekunderna hade man dock ett jätteläge nära mål som Malmös målvakt Markus Svensson klarade och Malmö kunde vinna.