AIK tog sin andra raka vinst då Västerås besegrades med 4-3.

En assistpoäng har tilldelats Nils Höglander, 15 (!) år gammal.

Nils Höglander, född i december 2000, har när AIK lidit av skadeproblem under hösten fått chansen att spela i klubbens seniorlag.

Mot Västerås, på onsdagskvällen, gjorde forwarden sin fjärde match i hockeyallsvenskan – och då kom även den första poängen.

Bytte målvakt

Höglander hittade en passning till Emil Lundberg, som i sin tur hittade Joakim Thelin som kyligt förvaltade sitt friläge. Målet betydde 3-0 bara nio minuter in i matchen och Västerås valde då att ta timeout men även att byta målvakt.

Det gav effekt.

Innan den första perioden var slut klev Lukas Zetterberg fram med reduceringsmålet som innebar 1-3.

Rivstartat gav ledningen

AIK hade rivstartat matchen och gjorde 1-0 redan efter tre minuter, då Anders Eriksson åkte sig loss i boxplay och gjorde sitt första mål för ”Gnaget”.
2-0 kom sex minuter senare när Michael Lindqvist kyligt förvaltade ett friläge.

AIK utökade till 4-1 i slutet av den andra perioden men två snabba reduceringar från bortalaget i mitten av den tredje skapade nerv i matchen.
AIK redde dock ut stormen och vann med 4-3, och ligger kvar på niondeplats i hockeyallsvenskan.