Det blev seger i KHL-premiären för Nicklas Bäckström.

Och det var "Bäckis" kedja som låg bakom Dynamo Moskva-segern.

Debutanten själv noterades för en assist.

Nicklas Bäckström fick en bra debut i sin 99-tröja.

"Bäckis" gick rakt in i en förstakedja med Washingtonpolaren Alexander Ovetjkin och före detta AIK:aren Richard Gynge. Och det var också den kedjan som till stor del låg bakom segern.

Visserligen öppnade fjärdekedjans Juri Babenko målskyttet halvvägs in på första perioden. Men sedan var det dags för Alexander Ovetjkin att göra 2-0 på en fin soloräd. Bäckström fanns med i spelubyggnaden i egen zon men fick i första läget ingen poäng. Men efter matchen tilldelades faktiskt svensken en andra-assist för insatsen.

”Var jäkligt kul”

Alexander Ovetjkin spelade sedan fram till Richard Gynge som kunde punktera matchen med sitt 3-0-mål i tredje perioden.

Därmed kunde Bäckström också kvittera in ett andra plus i plus/minus-statistiken för kvällen.

– Det var jäkligt kul att äntligen få spela match igen. Man kan väl säga att jag gått och väntat ett tag nu, säger han till hockeysverige.se.

– Självklart var det lite ovant, men det är betydligt roligare att spela match än att åka omkring fem spelare och träna.