Strömberg besökte Arbetsförmedlingen

Uppdaterad 2015-06-24 | Publicerad 2015-04-07

Fyller 40 år i vinter – men vill spela en säsong till

Conny Strömbergs framtid är osäker.

AIK räddade platsen i Hockeyallsvenskan.

För Conny Strömberg är framtiden osäker – i dag besökte han Arbetsförmedlingen.

– Jag har ingen inkomst, precis som alla andra som inte har jobb. Jag måste ju leva på något, säger 39-åringen.

AIK hade en tung säsong, först på skärtorsdagen grejade klubben kontraktet till Hockeyallsvenskan kommande säsong. Conny Strömberg, som skrev på för klubben strax före nyår, är klubblös efter tiden i AIK.

Gjort över 300 matcher

Nu söker han nytt jobb, tidigare i dag skrev han på Facebook att han har besökt Arbetsförmedlingen. 39-åringen med över 300 matcher i Hockeyallsvenskan på CV:et vill spela minst ett år till.

– Jag vet inte, jag försöker söka jobb. Det var därför jag var på Arbetsförmedlingen. Jag är kontraktslös, då måste man ju gå till Arbetsförmedlingen. Jag är öppen för alla förslag, sedan får vi se hur det blir med AIK. Vi ska ha ett snack i veckan och det är mycket möjligt jag blir kvar där. Jag vill spela på för hög nivå som möjligt där jag känner att jag kan bidra, säger Strömberg.

Hur var det att besöka Arbetsförmedlingen?

– Jag har inget jobb nu, då får man a-kassa som alla andra. Jag har ingen inkomst, precis som alla andra som inte har jobb. Jag måste ju leva på något.

39-åringen, som fyller 40 år i november, ska träffa AIK i veckan för att diskutera en fortsättning.

– Jag har tänkt att göra det, i morgon eller på torsdag. Vi får se vad som händer, säger Strömberg.

Vad tycker du om din insats i AIK förra säsongen?

– Nja...jag vet inte. Godkänd, kan man väl säga. Inget mer än så.

”Har blivit otroligt tajt”

Vilken nivå kommer du hålla till hösten?

– Det där är jättesvårt att svara på. När man ska producera poäng i allsvenskan eller SHL är det viktigaste att du har en bra omgivning runt dig. Hockeyn har blivit otroligt tajt. Alla jobbar hårt i dag, det är mycket svårare att göra poäng i dag än för två-tre år sedan. NHL är väl svårast, men svensk hockey är nog mest strikt efter det. Du måste ha bra medspelare om du ska kunna göra poäng, säger Strömberg och fortsätter:

– Har du ett powerplay och en kedja – fem mot fem – som du trivs i och där du producerar poäng så kan du göra 40 poäng, kanske 50. Men ibland så kanske det bara stämmer i fem mot fem eller i powerplay. Det spelar ingen roll hur bra du är, du måste ha bra medspelare i fem mot fem. Du måste få puckar och offensiva chanser. Förut fick man mycket mer tid på sig.

”Det är världsrekord”

Vad skriver du i ditt CV – kan det bli ett jobb utanför hockeyn?

– Det är inte aktuellt nästa år, då ska jag spela hockey någonstans. Men som jag har sagt förut, det kommer att bli något med hockey. Kanske powerplay-tränare, coach, andretränare, sportchef, agent – någonting med hockeyn. Jag har inte sysslat med något annat än hockey. De senaste åren har jag känt att när jag hjälper yngre killar så brinner jag för det, man vill verkligen ge tillbaka och lära andra spelare.

Strömberg har en talang som gör han bäst i världen: medicinbollar. Men det är oklart om den kompetensen kommer att väga tungt i ett CV.

– Ja, det är världsrekord. Jag önskar att någon kunde slå det så jag kan träna och ta över det igen. Det verkar inte vara någon som har tagit det på 234 kickar (en minut och 33 sekunder – rekord).

Kan man ha det i ett CV?

– Ja, när man söker jobb som idrottsövare. Men kanske inte om man ska jobba på Konsum eller stå vid ett band på en verkstad.

När hoppas du ha klart med en ny klubb?

– Det viktigaste är att få spela i ett lag, i en kedja där du kan producera och få spela powerplay. Och en tränare som accepterar det man är bra på, så man får spela sitt spel. En tränare måste ju behandla vissa spelare i ett lag annorlunda än andra. Det har jag lärt mig med åren.

Följ ämnen i artikeln