USA tog sig enkelt till en ny VM-final

Publicerad 2015-04-03

USA var förkrossande överlägset i den första semifinalen. Amerikanskorna besegrade Ryssland med 13–1 efter bland annat tre mål av forwarden Brianna Decker, som dessutom bidrog med en målgivande passning. Faktum är att lagkaptenen Decker hade lika många skott på det ryska målet, åtta, som ryskorna åstadkom tillsammans på det amerikanska. Men det var faktiskt Ryssland som tog ledningen efter 44 sekunder, en ledning som höll drygt tio minuter in i den första perioden när Decker gjorde sitt första mål.

I finalen får USA möta Kanada, som besegrade Finland med 3–0 i sin semifinal. Marie-Philip Poulin gav Kanada ledningen i första perioden och Natalie Spooner ökade med sina två mål i slutperioden på siffrorna.