Timrå tangerade rekordet

Publicerad 2020-12-09

Jonathan Dahlén firar med Jens Lööke.

Timrå tog sin 14:e raka seger och tangerade det allsvenska rekordet för antal segrar i rad. Nu går man för att bli ensam innehavare av rekordet i matchen mot Almtuna på fredag.

– Vi har en härlig harmoni i gruppen och är väldigt nöjda, säger Jonathan Dahlén i C More efter matchen.

Inför matchen mot Karlskoga ledde Timrå hockeyallsvenskan trots tre matcher mindre spelade än tvåan Björklöven och sex matcher mindre än trean Södertälje. Timrå visade återigen varför man toppar tabellen då man stod för ännu en uppvisning i segermatchen mot BIK Karlskoga.

Det var aldrig något snack om saken. Med dubbla tvåmålsskyttar i Jacob Blomqvist och Jens Lööke körde man över Karlskoga och vann med 5–1. Efter den första perioden hade Jacob Blomqvist gjort två mål och Timrå ledde med 3–0.

1–0 kom redan efter 4 minuter. Ett skott från blå som räddades av Stefan Steen i Karlskogamålet gav en retur som Blomqvist påpassligt plockade upp innan han slog in pucken i mål.

Blomqvist och Lööke turades sedan om att sätta pucken i nät innan Per Svensson gjorde 5–1 för Timrå. Poängkungen Jonathan Dahlén noterades för tre assist och har nu gjort 28 poäng på 13 matcher. 28 poäng som för upp honom i toppen av poängligan.

”Kom så gör vi upp”

I matchens slutsekunder rök flera spelare ihop mellan båsen och Christopher Liljewall fick hållas tillbaka av Timrås tränare, Fredrik Andersson.

– Jag blir så jävla förbannad på sånt där. Att stå och håna hela vårat bås när det står 5–1 är så jävla ovärdigt. Jag säger till dem att, kom då så gör vi upp här i stället. Och sen när han väl får chansen så står han inte upp för sig själv, säger Mikael Eriksson efter matchen.

I Norrköping tappade Vita Hästen mot Väsby. 4–2 blev 4–4 i matchens slutminuter och Vita Hästen förlorade sedan på straffar.

Västervik fick bara 2–2 hemma mot Almtuna och har nu bara en trepoängare på elva matcher. Dock vann man förlängningen efter mål av Oscar Drugge.