”Hade velat såga Wolmer med 340 svordomar”

Publicerad 2011-11-26

Sågade domaren efter matchstraffet

Örsköldsvik. Dick Axelsson såg ut att vara på väg mot en drömcomeback när hans 3–5-reducering tände Modo.

Då fick han matchstraff – och skickade iväg en passning till domaren på twitter.

”Hade velat såga Wolmer med 340 svordomar”, skriver Axelsson.

slagsmål Dick Axelsson och Patrik Nemeth rök ihop och båda fick matchstraff, något som Axelsson hade svårt att acceptera.

Dick Axelsson har haft en skadetyngd tid i sin nya klubb och hade bara hunnit med tio matcher i Modotröjan innan han i går var tillbaka efter flera veckors frånvaro.

Det var en het Axelsson som visade upp sig för hemmapubliken – kanske lite väl het. Efter drygt tio minuter av tredje perioden hamnade Axelsson i ett hett slagsmål med AIK-backen Patrik Nemeth, född 1992.

Skrev under kvällen

Hur ser du på matchstraffet?

– Det är väl bäst att jag vaktar tungan så jag inte säger något dumt, men det är märkligt att jag också fick matchstraff för till skillnad från honom kastade jag inte handskarna, säger Axelsson.

Senare på kvällen kunde han dock inte hålla sig riktigt, och skrev på twitter:

”Hade viljat såga Wolmer med 340 svordomar men i stället vill jag hylla han för han inte har nån känsla alls med sin pipa!”.

”Kändes helt okej”

Innan slagsmålet hade Axelsson varit het i ett annat skimmer. 24-åringen var inblandad i ett par farliga chanser och gjorde även mål när han sprätte in ett backhand-skott bakom Viktor Fasth som betydde att det var reducerat till 3–5.

– Det kändes helt okej för min egen del, jag blev visserligen trött ganska fort men jag hade i alla fall inte ont, fast det är svårt att glädjas över det när matchen slutar som den gör.

I början på tredje perioden satte Björn Svensson 4–5 och AIK darrade. Då inträffade slagsmålet som innebar att det var färdigspelat för Axelsson.