Sveriges VM-match avbruten

Publicerad 2015-05-07

Tre Kronor hann bara spela 10.30 av första perioden mot Tyskland innan lagen tvingades gå ut i omklädningsrummet igen.

Anledningen: en trasig plexiglasskiva.

Ishockey-VM

Tre Kronor är ute efter snabb revansch efter gårdagens förlust mot Kanada där man tappade 3-0-ledning till 4-6.

Men revanschjakten fick ett plötsligt avbrott efter 10.30 i första perioden. Petter Granberg tacklades in i plexiglaset snett bakom Jhonas Enroth och matchen fick avbrytas för reparation.

Problemet var dock inte snabbfixat, vaktmästarna höll på i fem minuter medan spelarna satt i båset men därefter beslutade domaren att lagen skulle återvända in till omklädningsrummet medan arbetet fortsatte.

Kommer ta vanlig paus också

Landslagschefen Tommy Boustedt fick först besked om att det skulle bli paus direkt och sedan de återstående 9.30 plus andra perioden i ett svep, men sedan kom nya besked.

Matchen kommer spela de återstående 9.30 av perioden sedan kommer man ta en normal paus igen innan andra perioden fortsätter.

Matchen stod 0-0 när den avbröts.

Efter 21 minuter reparationsarbete återupptogs matchen och Oscar Möller gjorde 1-0 på en Joakim Lindström-retur efter mindre än en minuts spel. Matchen slutade 4-3 till Sverige.