Mot Linköping blev det en imponerande seger med 4–1.

Ett resultat som för upp Dif på en delad andraplats i tabellen.

Leksands IF

Julia Östlund både öppnade och stängde butiken borta mot Linköping när hon inledde och avslutade målskyttet i Stångebro ishall.

Den 22-årige forwarden ledde sitt Djurgården till en imponerande bortaseger mot tabelltvåan Linköping. Ett resultat som innebär att Stockholmslaget går ikapp kvällens motståndare poängmässigt i SDHL med en match mindre spelad.

Toppmötet inleddes målmässigt med att Östlund satte 0–1 redan efter sex minuter av den första perioden i numerärt underläge.

Ökade på – i tre mot fem

Djurgården kunde sedan i den andra perioden utöka sin ledning när Rebecca Stenberg i spel fem mot tre gjorde 0–2.

När Sarah Åberg i den tredje perioden stänkte in 0–3 kändes matchen avgjord. Linköping hann visserligen sticka emellan med en reducering men sista ordet fick alltså Julia Östlunds som satte 1–4 med två minuter kvar av matchen.

Både Linköping och Djurgården står nu på 52 poäng i SDHL. Upp till ettan Luleå är det dock en bra bit – hela 17 poäng.

Ytterligare tre matcher avverkades i afton. Leksand förlorade hemma mot Brynäs med 2–1, Sundsvall bortaslog jumbon SDE med 4–1 samtidigt som AIK vann med 1–0 borta mot HV71.