Äntligen, Troja/Ljungby

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-11-10

Troja/Ljungby – Borås 4-3

Troja/Ljungby stod på 13 raka förluster och hade ändrat sin målsättning från Playoff till att hänga kvar inför hemmamatchen mot Borås.

Senast laget vann en match var 24 september mot just Borås – ett lag som man nu mötte igen, och som saknade några spelare på grund av magsjuka.

Då kom äntligen en ny seger för smålänningarna. Borås tog ledningen med 2-0 i den första perioden, men Troja vände ledda av stjärncentern Sami Sandell.

Sandell spelade fram Joel Johansson till 1-2 mitt i matchen och spelade framförallt fram Daniel Håkansson till det viktiga 3-2-målet med fyra och en halv minut kvar att spela.

Troja vann till slut med 4-3, första segern efter 13 raka nederlag, men är alltjämnt jumbo i tabellen.

Växjö – Mora 2-0

2004 var Christian ”Fimpen” Magnusson med och spelade upp Mora i Elitserien, men han fick inte hänga med upp i högstaserien.

Numera håller Magnusson till i Växjö, och han bröt också målnollan i hemmamatchen mot gamla klubben Mora då han tryckte in 1-0-pucken bakom Daniel Hansen i den andra perioden.

I den tredje ökade Anders Eriksson på till 2-0, ett resultat som stod sig matchen ut vilket också innebar att Växjömålvakten Oscar Alsenfelt höll nollan efter att ha motat 28 skott.

Växjö plockade därmed fjärde raka segern och behåller serieledningen i sammandraget.

Mora hade innan förlusten poäng i sex raka matcher.

Sundsvall – Tingsryd 3-2

Kampen kring det nedre strecket i HockeyAllsvenskan fortsätter – och just nu är det fördel Sundsvall.

Laget ligger närmast ovanför strecket och efter hemmasegern mot Tingsryd är man nu fyra poäng före smålänningarna närmast under strecket, men man har en match mer spelad.

Sundsvall tog en 2-0-ledning i den första perioden, i den andra kvitterade Tingsryd till 2-2.

I den sista akten steg backen Petter Rydén fram och slog in sitt första mål för säsongen fram till 3-2, och den ledningen stod sig matchen ut och Sundsvall plockade därmed andra raka segern.

Tingsryd hade innan matchen tre raka segrar.