Södertälje formstarkast i hela ligan efter nya segern

Publicerad 2023-12-08

Södertälje SK bara flyger fram i hockeyallsvenskan.

Mot Mora kom femte raka segern efter 5–3 på hemmaplan.

Nu är den anrika klubben uppe på en andraplats i tabellen.

Det mest anmärkningsvärda under fredagskvällen var att hockeyallsvenskans poängkung Marcus Eriksson inte fanns med i poängprotokollet trots att Södertälje gjorde fem mål mot Mora.

Hemmalaget vann med 5–3 efter att ha haft en tidig 3–0-ledning i matchen efter mål från Ludwig Blomstrand, Olli Vainio och Emil Alba.

Gästerna kom förvisso något närmare, men i slutminuterna stängde Dominic Turgeon matchen med sitt 5–2-mål i boxplay.

Tio segrar senaste elva

SSK tog därmed sin femte raka seger och är ny tvåa i tabellen efter Brynäs. endast tre poäng efter.

Senaste 10 omgångarna har laget tagit 26 poäng och är med det helt överlägsna i hockeyallsvenskan. Dessutom har man tio segrar senaste elva.

– Vi är svårslagna nu helt enkelt och det rullar på bra nu, det är kul att spela, säger Marcus Eriksson i TV4 Play.

Djurgården besegrade planenligt nästjumbon Västervik med 5–3 på Hovet efter att ha tappat en tidig 2–0-ledning till 2–2 i den första perioden.

Hemmalaget ryckte i mellanakten, men Västervik var på väg tillbaka och hade flera högkaratiga lägen när matchen stod och vägde vid ställningen 4–3 till Djurgården djupt in i den tredje perioden.

Vinsten var stockholmarnas fjärde på de fem senaste.

– Vi gör en ganska bra match. Vi gör en bra push och är ett ribbskott från kryss. Det är en hedersam förlust, säger Västervikstränaren Nichlas Falk i TV4 Play.