Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-10-07

Hammarbys kris kan vara över.

I kväll besegrades AIK i Stockholmsderbyt med 3–0.

Bajens första seger efter sex raka förluster.

Gästerna vann skotten med 33–26 men Hammarbys målvakt Henrik Karlsson storspelade och höll nollan.

Henrik Pettersson gav hemmalaget ledningen med 1–0 efter bara 2.13. Målet gjordes i spel fem mot fyra.

Bara fem minuter senare utökade Christopher Dahlén Hammarbys ledning till 2–0, vilket också var pausresultatet.

Sent i den andra perioden fastställdes slutresultatet när Joakim Nettelblad rakade in trean.

AIK vann skotten i den tredje perioden men Henrik Karlsson spelade fortsatt stabilt och var omutlig i buren.

Segern kan betyda mycket för Hammarby som inte bara slåss i botten av tabellen utan även om sin ekonomiska kris.

Första perioden: 1–0 (2.13) Henrik Pettersson (Dan Tryborn) spel fem mot fyra, 2–0 (7.23) Christopher Dahlén (Henrik Pettersson).

Andra perioden: 3–0 (15.14) Joakim Nettelbladt (Robin Jalkerud, Christopher Dahlén).

Skott: 26–33 (10–11, 7–10, 9–12).

Utv, Hammarby: 7x2, 1x10. AIK: 5x2.

Domare: Patrik Sjöberg, Gävle.

Publik: 2231.

Västerås–Sundsvall 4–1 (1–0, 2–0, 1–1)

Västerås hade inga större problem att kamma hem tre poäng mot Sundsvall.

Matchhjälten Rasmus Olheden svarade för två fullträffar i 4–1-segern.

Det sista målet var spiken i kistan.

– Jag fick en kanonpass av Kim (Sunna), säger Olheden till vlt.se.

Det var Patrik Berglund som öppnade målskyttet i spel fem mot tre efter 9.28.

VIK ägde det mesta i den första perioden och siffrorna kunde varit större.

Sundsvall hade stora problem med offensiven och hade inte några farliga chanser.

Gästerna ryckte upp sig i mittperioden och lyfte upp spelet något.

Men det var hemmalaget som svarade för fullträffarna.

Stefan ”Loppan” Hellkvist rakade in 2–0 efter 13.06. Efter det etablerade Sundsvall tryck i offensiv zon men VIK spelade stabilt och avvärjde farligheterna.

Strax före pausvilan utökade Rasmus Olheden till 3–0.

Sundsvall behövde ett tidigt reduceringsmål i den tredje perioden och lyckades få in 3–1 genom Jörgen Nordlöf i spel fem mot tre.

Men det var inget större hot mot Västerås ledning. Rasmus Olheden slog till för andra gången under kvällen och fastställde slutresultatet 4–1 efter 9.52.

– Det här var våran stabilaste match över 60 minuter. Ett jättefall framåt. Det känns superbra, säger Västerås tränare Johan Tornberg till vlt.se.

Västerås går upp på samma poäng serietvåan Leksand.

Första perioden: 1–0 (9.28) Patrik Berglund (Patrik Juhlin) spel fem mot tre.

Andra perioden: 2–0 (13.06) Stefan Hellkvist (Andreas Lindh, Kalle Olsson), 3–0 (18.15) Rasmus Olheden (Stefan Holmgren, Kim Sunna).

Tredje perioden: 3–1 (1.19) Jörgen Nordlöf (Alexander Larsson, Niklas Wästlund) spel fem mot tre, 4–1 (9.52) Rasmus Olheden (Kim Sunna).

Skott: 33–26 (12–5, 9–10, 12–11).

Utv, Västerås: 6x2. Sundsvall 8x2.

Domare: Henrik Odsjö, Huddinge.

Publik: 2143.

Huddinge–Nybro 2–3 e förl (0–1, 0–1, 2–0, 0–1)

Nästjumbon Huddinge skriker efter poäng.

I hemmamötet mot överraskningslaget och tabellsjuan Nybro, blev det åtminstone en poäng.

I en spelmässigt jämn match var det Nybro som tog ledningen i den första perioden genom Michael Irani i spel fem mot fyra.

Det kändes som om gästerna var på god väg att ordna tre poäng när Henric Gustavsson slog in 0–2 i spel fem mot tre efter 17.36 i mittperioden.

– Det såg riktigt bra ut. Det såg ut som att det var Huddinge som åkt buss idag. Vi hade ett puckinnehav på 70-30, säger Nybros tränare Lenny Eriksson till klubbens hemsida.

Bortalaget skulle kanske varit lite kyligare i slutet av perioden. För bara 19 sekunder före pausvilan blev Nybros Fredrik Sandgren utvisad, och i sista sekunden åkte Henric Gustavsson på en hög klubba.

Det resulterade i fem mot tre-spel i början av tredje perioden för Huddinge – och laget tog vara på chansen.

Perioden vara bara 58 sekunder gammal när Jim Lundwall slog in reduceringspucken bakom Nybro-målvakten Henrik Tojkander.

Nybros drog på sig en ny tvåa efter målet och precis när laget var fulltaligt kvitterade Nicklas Nilsson till 2–2 ur misstänkt offside-läge.

Huddinge hade fler chanser att även ta ledningen, men matchen gick till förlängning.

En minut före slutet avgjorde Andreas Dahlberg matchen till bortalagets fördel. Målet var forwardens fjärde för säsongen.

Och Nybro fortsätter att imponera och har endast två förluster på sju matcher – och ligger på en play off-plats.

– Vi har skaffat oss en bra position att utgå ifrån. Där vill vi givetvis slåss så länge som möjligt, säger Lenny Eriksson.

Första perioden: 0–1 (11.04) Michael Irani (Jarno Honkonen, Andreas Elofsson) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 0–2 (17.36) Henric Gustavsson (Marcus Rosenqvist, Per Braxenholm) spel fem mot tre.

Tredje perioden: 1–2 (0.58) Jim Lundwall (Daniel Karlunden, Roger Jönsson) spel fem mot tre, 2–2 (3.51) Nicklas Nilsson (Roger Jönsson).

Fjärde perioden: 2–3 (4.00) Andreas Dahlberg (Weston Tardy, Fredrik Sandgren) spel fem mot fyra.

Skott: 28–24 (9–7, 7–7, 11–6, 1–4).

Utv, Huddinge: 9x2. Nybro: 8x2.

Domare: Thomas Forsström, Umeå.

Publik: 312.

Rögle–Bofors 5–2 (2–1, 2–1, 1–0)

Det är jämt i serietoppen.

Malmö leder på 19 poäng. Sedan har Leksand, Västerås och Rögle 16 poäng.

Det efter att både Västerås och Rögle vunnit sina matcher i kväll.

Skåningarna gjorde fler mål än Bofors men gästerna vann skotten med 34–22.

Jakob Johansson och Christofer Löfberg gjorde ett varsitt mål i power play i den första perioden och Rögle hade en stabil 2–0-ledning.

Men Karlskoga-laget sköt hela 14 skott mot Rögles målvakt Sebastian Jonsson och i slutminuterna tvingades han kapitulera på Jonas Kaplas skott.

Rögle hade marginalerna vid sin sida. Löfberg slog till igen tidigt i mittperioden och Mikael Gath ordnade sedan 4–1.

Trots att Bofors fick in ytterligare en reducering i mittperioden kom laget aldrig riktigt nära.

I den tredje perioden bombarderades Rögle-målvakten och fick 14 skott på sig, jämfört med Rögles ynka fyra skott.

Det räckte ändå inte. Återigen var det hemmalaget som fick in pucken, den här gången svarade Christofer Löfberg för ett hat trick när han fastställde slutresultatet till 5–2.

Första perioden: 1–0 (4.56) Jakob Johansson (Andrée Persson, Christofer Löfberg) spel fem mot fyra, 2–0 (17.58) Christofer Löfberg (Jakob Johansson, Kenny Jönsson) spel fem mot fyra, 2–1 (18.13) Jonas Kapla (Björn Kindahl).

Andra perioden: 3–1 (2.02) Christofer Löfberg (Martin Johansson, Mattias Sjögren), 4–1 (4.36) Mikael Gath (Christofer Löfberg) spel fem mot fyra, 4–2 (10.19) Johan Bülow (Kristoffer Näslund).

Tredje perioden: 5–2 (8.08) Christofer Löfberg (Jakob Johansson) spel fem mot fyra.

Skott: 22–34 (7–14, 11–6, 4–14).

Utv, Rögle: 5x2. Bofors: 7x2.

Domare: Alexander Vikström, Umeå.

Publik: 2380.