Davidsson hittade rätt – i Sundhs comeback

Publicerad 2012-12-26

HV71:s lagkapten Johan Davidsson hade bara gjort ett mål på 31 matcher inför hemmamötet med Brynäs på annandagen.

Efter matchen, och segern med 2–1 efter förlängning, hade han fördubblat sin målskörd.

Hemmalaget tog kommandot från start i den första perioden och hade bland annat, genom comebackande Oscar Sundh i förstakedjan, ett par farliga chanser till ett ledningsmål.

Efter drygt halva matchen kom också 1–0, och det var just Sundh som låg bakom det. HV-forwarden satte fart längs med högerkanten och hittade en fristående Johan Davidsson, som retfullt enkelt lade in pucken bakom Brynäs målvakt Johan Holmqvist.

Poäng för Sundh

Målet gav Sundh en passningspoäng och för Davidsson betydde det andra målet för säsongen. Då ska det också tilläggas att hans första kom i tom målbur i segermatchen mot Frölunda i början av oktober.

Men Brynäs, som gjorde en pigg mittperiod, kvitterade kort därefter, då Dennis Persson prickade dit 1–1, knappt fem minuter efter hemmalagets ledningsmål. Minuterna senare hade Brynäs ytterligare en puck inne, men Andreas Thuresson fick målet bortdömt på grund av spark.

Matchen gick till förlängning där återigen Oscar Sundh klev fram som framspelare. Han grävde fram pucken till Mattias Karlsson som tryckte in segermålet till 2–1 och fixade extrapoängen för HV71.\~