Väntande Lundqvist bakom Frölundaseger

Publicerad 2015-09-03

Joel Lundqvist måljublar.

Joel Lundqvist väntar på att bli pappa och var osäker på spel mot JYP.

Men stjärnan kom till spel och låg bakom segern tillsammans med Frölundas powerplay.

– Han gör en helt sjukt pass till mig, säger Andreas Johnson.

Frölunda anlände till Finland och Synergia Areena i går. Alla utom Joel Lundqvist. Centern och frun Amanda väntar sitt fjärde barn och Lundqvist anlände till Helsingfors på torsdag morgon, enligt Johan Rylanders hockeyblogg.

– Vi tar det efter helgen, sa Lundqvist inför matchen.

Frölunda tog ledningen åtta minuter in i den första perioden efter att en JYP-spelare satt pucken i eget mål i boxplay. Hemmalaget kvitterade innan den första perioden var slut, men med fem minuter kvar av andra spelade Lundqvist snyggt fram Andreas Johnson till 2-1, också det i powerplay.

– Joel gör en helt sjuk pass till mig, säger Johnson till Eurosport.

Vann gruppfinalen

Numerärt överläge var receptet för dagen för Frölunda som även gjorde 3-1 och 4-1 i powerplay.

Det sista målet kom av Lundqvist.

– Vi spelade bra powerplay, jag tycker att det var skillnaden, säger tvåmålsskytten Spencer Abbott till Eurosport.

– Jyp är svåra, men attitydsmässigt gör vi det väldigt bra.

Matchen mot JYP var gruppfinal och nu kan Frölunda spela helt utan press i den sista matchen.

Även Linköping kasserade in en CHL-seger. Laget tog sjätte raka segern efter 2-1 mot IFK Helsingfors, och är klart för slutspelet.