Publicerad 2015-05-14

Sverige fick en mardrömsstart mot Ryssland.

Efter 2-0-målet var det irriterat i Tre Kronor-lägret.

– Domarna är ju odugliga, säger TV4:s expert Niklas Wikegård.

Sverige har inget bra facit när det gäller Ryssland i mästerskap. Tre Kronor har bara vunnit två av de senaste tio mötena.

Efter den första perioden i kvartsfinalen ser det ut att bli en ny.

I mitten av den första perioden fick Ryssland chansen i spel fem mot tre efter att Sverige först haft för många spelare på isen och Elias Lindholm sedan åkt på en tvåa för tripping. Då satte Sergej Moziakin 1-0. Tre minuter senare var det dags igen.

Godkändes efter videogranskning

Jhonas Enroth försökte blockera pucken, men Sergej Sjirokov lyckades peta in den i mål. Tre Kronor-spelarna menade att det var avblåst innan pucken var inne, men målet godkändes efter videogranskning.

Det uppskattades inte i svensklägret. Oliver Ekman-Larsson och Jimmie Ericsson var framme och pratade med domaren. Även assisterande förbundskapten Rikard Grönborg var uppenbart irriterad på domaren och fortsatte diskussionen i paus.

– Det duger inte att sitta i utvisningsbåset mot ett så pass bra Ryssland i powerplay.