Färjestads powerplay-pollett trillade ner och man slog tillbaka HV 71 med 4-2.

Då dundrade Andreas Johansson mot det egna laget:

– Vill de inte spela i kväll så ska de få träna i morgon, det kan jag säga, säger Andreas Johansson till C More.

Färjestad BK

Färjestad har, som ganska många andra lag i SHL, haft en hel del bekymmer i powerplay. 14 mål efter 28 matcher och totalt 2 timmar och 28 minuten i spelformen var inget som skrämde slag på HV 71 som med sina 93,98 procent är bäst i SHL i boxplay.

Men det var inför matchen det.

När vi summerade så stod Färjestad där som vinnare med 4-2 – efter tre mål i powerplay.

Släkten är värst

Första målet i numerärt överläge gjorde Linus Persson när han kvitterade till 1-1 med ett rappt handledsskott i krysset. Inför tredje perioden stod matchen 2-2 efter mål av Riley Holzapfel och Ole-Kristian Tollefsen.

Då klev två före detta HV-bekanta fram och avgjorde i powerplay. Först satte Toni Rajala 3-2 och sen forcerade Anssi Salmela in 4-2.

Segern är fjärde raka för Karlstadlaget som nu börjar närma sig topp sex efter sin svaga höst.

”Som blöta hundar”

För HV 71 var det tredje raka förlusten och Andreas Johansson var mycket kritisk till sitt lag:

– Det är inte så svårt att summera, det är vår sämsta match av de 29 vi har spelat. Ungefär halva laget är med och vill spela, resten är någon annanstans, säger HV-tränaren och fortsätter:

– Jag är besviken, jag förväntar mig mer av gruppen. Vi kommer ut som ett gäng blöta hundar. Men vill de inte spela ikväll så ska de får träna imorgon, det kan jag säga.