FÖRNEDRINGEN

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-11-08

Finland krossade Tre Kronor med 7–0

Stefan Liv släppte sju puckar förbi sig när Finland krossade Tre Kronor.

Tre Kronor blev fullständig förnedrade i den sista matchen i Karjala Tournament.

Finland vann med förkrossande 7–0 – en tangering av den största förlusten någonsin mot vårt grannland i öst.

Jarkko Immonen gav Finland ledningen med 1–0 redan efter fem minuters spel.

Knappt tre minuter senare small det igen bakom Stefan Liv då klubbkamraten från HV 71, Jukka Voutilainen, hittade en lucka mellan benskydden. Målet föll i power play medan Mattias Weinhandl satt utvisad.

Men det var bara början på raset.

Liv byttes ut

I den andra perioden hade Finland lekstuga och gjorde fem raka mål mot ett allt mer uppgivet Tre Kronor.

Sju insläppta mål på 32 skott blev för mycket för Stefan Liv som kastade in handduken efter två perioder. In kom Mikael Tellqvist som höll tätt i en mållös tredje period.

”Det gör ont”

Det här var en tangering av den största finländska segern över Sverige någonsin (tidigare också 8–1) och på de två senaste landskamperna mellan lagen har Finland nu gjort 15–3 på Tre Kronor.

I det förra mötet i Czech hockey games blev det förlust med 3–8.

– Vi hänger inte med alls och Finland är dödligt effektivt, säger lagkaptenen Magnus Johansson till SVT.

Tre Kronor tvingades ställa upp utan Daniel Tjärnqvist (sjuk) och skadade trion Marcus Ragnarsson, Christian Bäckman och Patrik Zackrisson.

Bäckman testades på värmningen, men har fått problem med ryggen och därför tvingades Tre Kronor att spela med endast fem backar.

– Det är något med ryggen, och det gör ont. Vet inte vad det här. Jag fick en smäll mot Ryssland och vet inte hur länge jag blir borta, säger Christian Bäckman.